Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Étel fotózása

15 jó tanács, hogyan fotózz ételt

- próbálkozz különböző természetes fényviszonyokkal és napszakokkal, nézz körül, milyen lámpákat használhatsz.
- természetes, vagy mesterséges, de erős fény. A direkt napfénnyel vigyázzunk, az egyetlen, ami nem jó.
- az étel kapja oldalról vagy hátulról a fényt.
- a vaku használata ételfotózás esetén kerülendő!
- ha nem erősek a fényviszonyok, forgasd addig a tányért, míg megtalálod a megfelelő pozíciót.
- gondold át már előre, hogy mivel dekorálod ételeidet (öntet, fűszerek, levelek, apró gyümölcsök, stb.)
- legyen szép a kompozíció, használj friss fűszert, borsszórót, gyümölcsszeletet az étel díszítéséhez.
- fontos, hogy a környezet kiemelje az ételt, és ne elnyomja!
- megfelelő hátteret és körítést használj (szalvétát, evőeszközt, szép poharat, egy üveg bort, stb.)
- a háttér mindig legyen életlen, hogy ne vonja el az ételről a figyelmet.
- legyél gyors! A legtöbb étel a hűlés közben elveszti szépségét.
- fotózd le ugyanazt az ételt az asztal vízszintjéből, 25, 45, fokból, majd egyenesen felülről.
- minden fényképezőn van makrofunkció, ezt érdemes használni a közeli fotózásnál.
- szerezz be egy állványt, a bemozdulások ellen kitűnő megoldás.
- készíts sok fotót!

Ha a fentieket figyelembe véve kezdesz neki a fotózásnak, sikerülni fog és már tölteted is föl a legszebbeket az oldalunkra.

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018