Még egy recept, látta már?

Fekete edrő muffin

Megtekintve: 1874 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: egyszerű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Almás pite 2
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,2 pont)Recept

Almás pite 2

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 63 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 7 084 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 1 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk. só
  • 1 csom. sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • kb. 3/4 (kispoharas) tejföl
  • Töltelékhez:
  • kb. 5 db alma
  • kb. 3 ek. cukor
  • fahéj
  • Szükség lesz még:
  • baracklekvár,
  • búzadara,
  • zsemlemorzsa,
  • vaj szükség szerint.

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és lábosban megpároljuk. Ha megpárolódott beletesszük a cukrot és fahéjat majd jól elkeverjük és hagyjuk hűlni.

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát gyúrunk belőle. (A tejföl mennyisége a liszt minőségétől is függ, de kb. 3/4 pohár)
Ha kész a tésztánk félbevágjuk. Az egyik felet kinyújtjuk a tepsi aljának méretére és belehelyezzük a vajjal megkent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe. A tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral és megszórjuk egy kevés búzadarával. Ezután kanállal rákenjük a megpárolt almát majd erre ráhelyezzük a tészta másik felét is amit ugyanúgy kinyújtottunk mint az elsőt.
Ha ezzel is megvagyunk sütés előtt óvatosan szurkáljuk meg a felső tésztaréteget egy vékony kiskéssel (vagy villával) és már mehet is a forró 180 fokos sütőbe amíg világosbarna nem lesz a teteje.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni mert úgy könnyebben szeletelhető.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alsó sütés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020