Elkészítés: a piskótához kettéválasztjuk a tojásokat a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját .
A masszát kb 22 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük 180 c előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kihűlt a tortalap lehúzzuk a vele sült sütőpapírt.
A tortakarikát ismét kibéleljük sütőpapírral
Vissza tesszük bele a tortalapot a szélét körberakjuk kirakjuk a kicsumázott felezett eperrel.
A krémhez összekeverjük a cukrot a bodzaszörpöt, a citrom levét ,részért héját és a joghurtot,majd
hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott,majd / mikróban/ forróra melegített zselatint.
A krémet az előkészített formába töltjük óvatosan ,hogy az eperszeletek ne mozduljanak el.
Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás előtt friss eper díszítjük ,forró vízbe mártott késsel szeleteljük.