Még egy recept, látta már?

Epres-vanília pudingos pohárkrém.

Megtekintve: 6060 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Bodzás -epres joghurttorta
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Bodzás -epres joghurttorta

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: nehéz

Árkategória: drága

Elkészítve: 91 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 4 461 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Hozzávalók: A piskótához : 3 db egész tojás,2 evőkanál barna cukor,4 evőkanál kristálycukor,6 púpos evőkanál liszt, félcsomag sütőpor / elhagyható/.
  • A krémhez: 30 dkg friss eper, 2,5 dkg cukor, 2 dl bodzaszörp ,1 db /kezeletlen /citrom,30 dkg natúr joghurt,5dl hideg cukrásztejszín,2 dkg zselatin.
  • Díszítéshez : 20 dkg friss eper ,1 teásakanál porcukor

Elkészítés:

Elkészítés: a piskótához kettéválasztjuk a tojásokat a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját .

A masszát kb 22 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük 180 c előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt készre sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.

Amikor kihűlt a tortalap lehúzzuk a vele sült sütőpapírt.

A tortakarikát ismét kibéleljük sütőpapírral

Vissza tesszük bele a tortalapot a szélét körberakjuk kirakjuk a kicsumázott felezett eperrel.

A krémhez összekeverjük a cukrot a bodzaszörpöt, a citrom levét ,részért héját és a joghurtot,majd

hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott,majd / mikróban/ forróra melegített zselatint.

A krémet az előkészített formába töltjük óvatosan ,hogy az eperszeletek ne mozduljanak el.

Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

Tálalás előtt friss eper díszítjük ,forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Az epreket a tején megszórjuk kevés porcukorral.

sütési idő:
sütési mód: légkeverés

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Gyümölcstorta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020