![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 75 - 90 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 7 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 355 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Először a krémet készítjük el.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd folpacka csomagolva 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
A krémhez a citrom levét, héját, tojást, porcukrot simára keverjük, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Ha kihűl, a vajjal habosra keverjük, kihűtjük. ( én tettem bele egy zacskó zselatinfix-et.)
A vékonyra nyújtott tésztából köröket szaggatunk ki ( fele teli, fele lukas) és 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt betöltjük a krémmel, 1 nap után igazán finom puha.
főzési idő:
sütési hőfok: 180 °C
Dobozban napokig eláll, sőt az ízek jobban összeérnek.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |