Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Főoldal

Jénai szelet

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként beletesszük a 4 kanál zsemlemorzsát, az 1 kanál lisztet és az 1 csomag sütőport, majd simára keverjük és egy kilisztezett tepsiben ...

Elkészítési idő: 30 - 45 perc
Nehézség: könnyű

bővebben...


Legfrissebb receptek

Mascarponés-makhabos torta

Mascarponés-makhabos torta

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk, hozzáadjuk száraz anyagokat, majd lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formában 180 C fokos sütőben kb. 30-40 perc ...

bőveben »

Megtekintve: 128 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: közepes
Fekete özvegy csokis karamelles pite Picipiros Konyhájából

Fekete özvegy csokis karamelles pite Picipiros Konyhájából

1. A tésztához az oreot aprítóban a lehető legjobban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a puha margarint és kezünkkel addig nyomkodjuk, míg egyenletes masszát nem kapunk. 2. Egy piteformát kibélelünk a masszával, majd 15 percre ...

bőveben »

Megtekintve: 639 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Karamelles halloween mousse Picipiros Konyhájából

Karamelles halloween mousse Picipiros Konyhájából

1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot ...

bőveben »

Megtekintve: 2 312 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Esküvői torta francia vajkrémmel Picipiros Konyhájából

Esküvői torta francia vajkrémmel Picipiros Konyhájából

Piskóta: 1. A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük. 2. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk,spatulával összeforgatjuk a ...

bőveben »

Megtekintve: 397 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: nehéz
Madeira sütemény Picipiros Konyhájából

Madeira sütemény Picipiros Konyhájából

1. A piskótához a tojásokat, a margarint és a cukrot közepes fokozaton, 5 percen át verjük. Ne ijedjünk meg ha darabos lesz :) Ezután alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a reszelt limeot, majd felváltva adagolva a tejet és a lisztet, ...

bőveben »

Megtekintve: 458 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: könnyű
Cukormassza gombácskák Picipiros Konyhájából

Cukormassza gombácskák Picipiros Konyhájából

1. A piros masszát keményítővel finoman meghintett lapon jól formázhatóvá gyúrjuk és kb 3 mm-esre nyújtjuk. Nagyobbacska pogácsa szaggatóval 8 db kört szaggatunk ki belőle. 2. A fehér masszát két részre osztjuk. Egyik felét ...

bőveben »

Megtekintve: 339 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Vörösáfonyás mousse Picipiros Konyhájából

Vörösáfonyás mousse Picipiros Konyhájából

1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot ...

bőveben »

Megtekintve: 335 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: nehéz
Áfonyás mousse tükörglazúrral és cukorkosárral Picipiros Konyhájából

Áfonyás mousse tükörglazúrral és cukorkosárral Picipiros Konyhájából

1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot ...

bőveben »

Megtekintve: 320 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: nehéz
Koponyás fehércsoki falatok Picipiros Konyhájából

Koponyás fehércsoki falatok Picipiros Konyhájából

Diós karamelles koponyák: 1. A cukrot egy kis edényben, alacsony lángon karamelizáljuk, majd pár csepp vörös ételfestéket adunk hozzá. A diókat bevonjuk úgy, hogy villával a közepükbe szúrunk, megforgatjuk a forró karamellben, ...

bőveben »

Megtekintve: 384 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Citromkrémes linzer

Citromkrémes linzer

Először a krémet készítjük el. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd folpacka csomagolva 1-2 órára a hűtőbe tesszük. A krémhez a citrom levét, héját, tojást, porcukrot simára keverjük, és gőz fölött ...

bőveben »

Megtekintve: 360 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: könnyű

Legutóbb olvasott receptek

Lúdláb torta

Lúdláb torta

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 ...

bőveben »

Megtekintve: 9 587 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Cseresznyés-diós pite

Cseresznyés-diós pite

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a hideg zsírt (v. vajat), és a ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük ...

bőveben »

Megtekintve: 8 354 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Bodzás -epres joghurttorta

Bodzás -epres joghurttorta

Elkészítés: a piskótához kettéválasztjuk a tojásokat a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját . A masszát kb 22 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt ...

bőveben »

Megtekintve: 4 117 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: nehéz
Sárgabarackos cobbler

Sárgabarackos cobbler

A mazsolát áztassuk be a fehérborba, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan csepegtessük le. A sárgabarackot magozzuk ki. Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kimagozott, felezett ...

bőveben »

Megtekintve: 6 417 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Valentin napi diós-lekváros pite

Valentin napi diós-lekváros pite

A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, egy ...

bőveben »

Megtekintve: 3 479 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: egyszerű
Zabpelyhes keksz

Zabpelyhes keksz

Egy tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót (mézeskalácsfűszer) és félreteszem. Egy másikban kikeverem a cukrokat a lágy margarinnal. Hozzáadom a vaníliát és a tojásokat, kikeverem. Ha már egynemű, ...

bőveben »

Megtekintve: 3 637 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: egyszerű
Bajor krém

Bajor krém

bajor krém: A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájukat a cukorral együtt habverővel fehéredésig keverjük. A tűzhelyen előkészítünk egy vízfürdőt, ügyelve arra, hogy a tál, amiben a tojást keverjük, ne érintkezzen a ...

bőveben »

Megtekintve: 4 868 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Levendulás fehércsokoládés fagyi

Levendulás fehércsokoládés fagyi

1.A tejszínt egy lábasba forrásig hevítünk. 2.Beletesszük a levendula virágokat és legalább 1 óra hosszat fedővel letakarva állni hagyjuk. 3.A tojássárgákat a sűrített tejjel kézi mixerrel kikeverjük,majd a leszűrt tejszínt ...

bőveben »

Megtekintve: 9 962 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: könnyű
Diós kifli

Diós kifli

1. A szoba hőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a diót. 2. Kézzel gyúrjuk, mert a kéz melegétől előbb összeáll a tészta. (ne géppel) 3. 2-3 órát pihentessük. 4. Kis ...

bőveben »

Megtekintve: 11 150 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Birsalmával sült csirke

Birsalmával sült csirke

A csirkét félbevágjuk, jól befűszerezzük, sózzuk,és a tepsibe tesszük. A birsalmákat megpucoljuk,gerezdekre vágjuk, a csirke mellé tesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, negyedekre vágjuk,a paprikával, paradicsommal, fokhagymával ...

bőveben »

Megtekintve: 13 899 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű

Aktuális receptek

Kukoricás csirkeragu

Kukoricás csirkeragu

A csirkehúst apró kockára vágjuk, megmossuk, hagyjuk kicsit leszáradni. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. 1. Fölforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, ...

bőveben »

Megtekintve: 11 211 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Salsa szósz nachoshoz

Salsa szósz nachoshoz

Egy kis tálkába beleöntjük a ketchupot, majd hozzá keverjük a csípős paprikakrémet. Megpucolunk egy kis fej vöröshagymát, és a felét apró kockákra vágjuk Hozzáadjuk a felkockázott hagymát a ketchuphoz. Megpucolunk három ...

bőveben »

Megtekintve: 15 745 alkalommal Elkészítési idö: alig 15 perc Nehézség: egyszerű
Tavaszi mini röszti

Tavaszi mini röszti

Elkészítés: 1. A burgonyát meghámozzuk, hideg vízbe tesszük, hogy meg ne barnuljon. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A cukkinit leöblítjük, nem hámozzuk meg, csak a szárvégeit vágjuk le. A ...

bőveben »

Megtekintve: 8 352 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Káposztasaláta

Káposztasaláta

A káposztát vékonyra fel kell szeletelni, de természetesen gyalulható is. A vöröshagymát megtisztítás után szintén vékonyra szeleteljük, majd az almát héjastól le kell reszelni és kevés, ( 2-3 csipetnyi) sóval meghintjük. ...

bőveben »

Megtekintve: 13 204 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Édes napraforgó

Édes napraforgó

Az élesztőt felfutatjuk a cukros tejben. Az összes hozzávalót összegyúrjuk, kb.1-1,5 órát kelesztjük meleg helyen. Ha megkelt, 4 cipóra osztjuk a tésztát. Egyenként kinyújtjuk kör alakúra, megkenjük olajjal, majd megszórjuk ...

bőveben »

Megtekintve: 17 261 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Palacsintafánk

Palacsintafánk

A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, levesszük a tűzről és hozzákeverjük (turmixgéppel könnyebb) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert ...

bőveben »

Megtekintve: 26 243 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Fekete szedres lepény

Fekete szedres lepény

1.A szoba-hőmérsékletű Ramát habosra keverjük a szitált porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval. Egymás után belekeverjük a tojássárgákat és újra habosra keverjük. 2.A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot ...

bőveben »

Megtekintve: 14 228 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Habos-joghurtos szeletek

Habos-joghurtos szeletek

1.A hozzávalókat tálba mérjük, csomómentesre keverjük, közepes méretű tepsibe öntjük, és 190 fokon világosra sütjük. 2.Hulala krémet elkészítjük, majd vastagon rákenjük a tetejére, végül megszórjuk cukordarával vagy ...

bőveben »

Megtekintve: 10 620 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Karácsonyi puding

Karácsonyi puding

A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját,a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.Utána a tojásfehérjéből és tejszínből kemény habot vetünk. Ha ...

bőveben »

Megtekintve: 12 712 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Kelttésztás cseresznyés süti

Kelttésztás cseresznyés süti

Egy tálban jól elkeverjük a lisztet, cukrot, élesztőt és hozzáadjuk a tejet, tojást, aromát, sót, 60 g olvasztott vajat és jól összegyúrjuk a tésztát, letakarjuk és kétszeresére kelesztjük. Miután a tészta kétszeresére nőtt ...

bőveben »

Megtekintve: 22 551 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes

Hasznos olvasmányok

A szőlő

Az ősz népszerű gyümölcse a szőlő. Jó ha tudjuk, hogy ízletessége mellett, a vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. Remek izomregeneráló.

tovább »

Málna

Nyáron fogyasszuk frissen leszedve, de hűtőben, tálcán szétterítve pár napig eláll.

tovább »

Szilva

Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.

tovább »


A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020