Recept kategóriák
Befőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok
Főoldal
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként beletesszük a 4 kanál zsemlemorzsát, az 1 kanál lisztet és az 1 csomag sütőport, majd simára keverjük és egy kilisztezett tepsiben ...
Elkészítési idő: 30 - 45 perc
Nehézség: könnyű
bővebben...
|
Legfrissebb receptek
 |
Mascarponés-makhabos torta
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk, hozzáadjuk száraz anyagokat, majd lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formában 180 C fokos sütőben kb. 30-40 perc ...
bőveben » |
Megtekintve: 128 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Fekete özvegy csokis karamelles pite Picipiros Konyhájából
1. A tésztához az oreot aprítóban a lehető legjobban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a puha margarint és kezünkkel addig nyomkodjuk, míg egyenletes masszát nem kapunk.
2. Egy piteformát kibélelünk a masszával, majd 15 percre ...
bőveben » |
Megtekintve: 639 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Karamelles halloween mousse Picipiros Konyhájából
1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot ...
bőveben » |
Megtekintve: 2 312 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Esküvői torta francia vajkrémmel Picipiros Konyhájából
Piskóta:
1. A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük.
2. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk,spatulával összeforgatjuk a ...
bőveben » |
Megtekintve: 397 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: nehéz |
 |
Madeira sütemény Picipiros Konyhájából
1. A piskótához a tojásokat, a margarint és a cukrot közepes fokozaton, 5 percen át verjük. Ne ijedjünk meg ha darabos lesz :) Ezután alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a reszelt limeot, majd felváltva adagolva a tejet és a lisztet, ...
bőveben » |
Megtekintve: 458 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Cukormassza gombácskák Picipiros Konyhájából
1. A piros masszát keményítővel finoman meghintett lapon jól formázhatóvá gyúrjuk és kb 3 mm-esre nyújtjuk. Nagyobbacska pogácsa szaggatóval 8 db kört szaggatunk ki belőle.
2. A fehér masszát két részre osztjuk. Egyik felét ...
bőveben » |
Megtekintve: 339 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Vörösáfonyás mousse Picipiros Konyhájából
1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot ...
bőveben » |
Megtekintve: 335 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: nehéz |
 |
Áfonyás mousse tükörglazúrral és cukorkosárral Picipiros Konyhájából
1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot ...
bőveben » |
Megtekintve: 320 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: nehéz |
 |
Koponyás fehércsoki falatok Picipiros Konyhájából
Diós karamelles koponyák:
1. A cukrot egy kis edényben, alacsony lángon karamelizáljuk, majd pár csepp vörös ételfestéket adunk hozzá. A diókat bevonjuk úgy, hogy villával a közepükbe szúrunk, megforgatjuk a forró karamellben, ...
bőveben » |
Megtekintve: 384 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Citromkrémes linzer
Először a krémet készítjük el.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd folpacka csomagolva 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
A krémhez a citrom levét, héját, tojást, porcukrot simára keverjük, és gőz fölött ...
bőveben » |
Megtekintve: 360 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: könnyű |
Legutóbb olvasott receptek
 |
Lúdláb torta
A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat.
Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 ...
bőveben » |
Megtekintve: 9 587 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Cseresznyés-diós pite
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba.
Ezután adjuk hozzá a hideg zsírt (v. vajat), és a ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 354 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Bodzás -epres joghurttorta
Elkészítés: a piskótához kettéválasztjuk a tojásokat a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját .
A masszát kb 22 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt ...
bőveben » |
Megtekintve: 4 117 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: nehéz |
 |
Sárgabarackos cobbler
A mazsolát áztassuk be a fehérborba, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan csepegtessük le.
A sárgabarackot magozzuk ki.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kimagozott, felezett ...
bőveben » |
Megtekintve: 6 417 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Valentin napi diós-lekváros pite
A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, egy ...
bőveben » |
Megtekintve: 3 479 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Zabpelyhes keksz
Egy tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót (mézeskalácsfűszer) és félreteszem. Egy másikban kikeverem a cukrokat a lágy margarinnal. Hozzáadom a vaníliát és a tojásokat, kikeverem. Ha már egynemű, ...
bőveben » |
Megtekintve: 3 637 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Bajor krém
bajor krém:
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájukat a cukorral együtt habverővel fehéredésig keverjük. A tűzhelyen előkészítünk egy vízfürdőt, ügyelve arra, hogy a tál, amiben a tojást keverjük, ne érintkezzen a ...
bőveben » |
Megtekintve: 4 868 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Levendulás fehércsokoládés fagyi
1.A tejszínt egy lábasba forrásig hevítünk.
2.Beletesszük a levendula virágokat és legalább 1 óra hosszat fedővel letakarva állni hagyjuk.
3.A tojássárgákat a sűrített tejjel kézi mixerrel kikeverjük,majd a leszűrt tejszínt ...
bőveben » |
Megtekintve: 9 962 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: könnyű |
 |
Diós kifli
1. A szoba hőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a diót.
2. Kézzel gyúrjuk, mert a kéz melegétől előbb összeáll a tészta. (ne géppel)
3. 2-3 órát pihentessük.
4. Kis ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 150 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Birsalmával sült csirke
A csirkét félbevágjuk, jól befűszerezzük, sózzuk,és a tepsibe tesszük.
A birsalmákat megpucoljuk,gerezdekre vágjuk, a csirke mellé tesszük.
A vöröshagymát megpucoljuk, negyedekre vágjuk,a paprikával, paradicsommal, fokhagymával ...
bőveben » |
Megtekintve: 13 899 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
Aktuális receptek
 |
Kukoricás csirkeragu
A csirkehúst apró kockára vágjuk, megmossuk, hagyjuk kicsit leszáradni.
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
1. Fölforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 211 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Salsa szósz nachoshoz
Egy kis tálkába beleöntjük a ketchupot, majd hozzá keverjük a csípős paprikakrémet.
Megpucolunk egy kis fej vöröshagymát, és a felét apró kockákra vágjuk
Hozzáadjuk a felkockázott hagymát a ketchuphoz.
Megpucolunk három ...
bőveben » |
Megtekintve: 15 745 alkalommal |
Elkészítési idö: alig 15 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Tavaszi mini röszti
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, hideg vízbe tesszük, hogy meg ne barnuljon. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A cukkinit leöblítjük, nem hámozzuk meg, csak a szárvégeit vágjuk le. A ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 352 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Káposztasaláta
A káposztát vékonyra fel kell szeletelni, de természetesen gyalulható is. A vöröshagymát megtisztítás után szintén vékonyra szeleteljük, majd az almát héjastól le kell reszelni és kevés, ( 2-3 csipetnyi) sóval meghintjük. ...
bőveben » |
Megtekintve: 13 204 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Édes napraforgó
Az élesztőt felfutatjuk a cukros tejben.
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, kb.1-1,5 órát kelesztjük meleg helyen.
Ha megkelt, 4 cipóra osztjuk a tésztát.
Egyenként kinyújtjuk kör alakúra, megkenjük olajjal, majd megszórjuk ...
bőveben » |
Megtekintve: 17 261 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Palacsintafánk
A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, levesszük a tűzről és hozzákeverjük (turmixgéppel könnyebb) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat.
Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert ...
bőveben » |
Megtekintve: 26 243 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Fekete szedres lepény
1.A szoba-hőmérsékletű Ramát habosra keverjük a szitált porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval. Egymás után belekeverjük a tojássárgákat és újra habosra keverjük.
2.A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot ...
bőveben » |
Megtekintve: 14 228 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Habos-joghurtos szeletek
1.A hozzávalókat tálba mérjük, csomómentesre keverjük, közepes méretű tepsibe öntjük, és 190 fokon világosra sütjük.
2.Hulala krémet elkészítjük, majd vastagon rákenjük a tetejére, végül megszórjuk cukordarával vagy ...
bőveben » |
Megtekintve: 10 620 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Karácsonyi puding
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját,a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.Utána a tojásfehérjéből és tejszínből kemény habot vetünk. Ha ...
bőveben » |
Megtekintve: 12 712 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Kelttésztás cseresznyés süti
Egy tálban jól elkeverjük a lisztet, cukrot, élesztőt és hozzáadjuk a tejet, tojást, aromát, sót, 60 g olvasztott vajat és jól összegyúrjuk a tésztát, letakarjuk és kétszeresére kelesztjük.
Miután a tészta kétszeresére nőtt ...
bőveben » |
Megtekintve: 22 551 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
Hasznos olvasmányok
A szőlő
Az ősz népszerű gyümölcse a szőlő. Jó ha tudjuk, hogy ízletessége mellett, a vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. Remek izomregeneráló.
tovább » |
Málna
Nyáron fogyasszuk frissen leszedve, de hűtőben, tálcán szétterítve pár napig eláll.
tovább » |
Szilva
Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.
tovább » |
|