Még egy recept, látta már?

Matutka

Megtekintve: 17115 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: egyszerű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Citromos zöldborsóleves kapros krumpligombóccal
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Citromos zöldborsóleves kapros krumpligombóccal

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 17 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 785 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • Hozzávalók a leveshez:
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 cs újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 5-6 db csirkemáj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 2 tk ételízesítő
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olaj
  • 1,5-2 l víz
  • Kapros krumpligombóc hozzávalói:
  • 2 kisebb krumpli
  • 1 db tojás (közepes)
  • pár kanál liszt (amennyit a krumpli felvesz)
  • nagyobb csipet só
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • egy kisebb csokor kapor

Elkészítés:

A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az újhagymát vékonyan karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra.

A vajat és az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pár perc múlva a sárgarépát, és kezdjük el párolni.

Pár perc után adjuk hozzá a zöldborsót, és az apróra vágott fokhagymát, szórjuk meg az ételízesítővel, ízlés szerint őrölt borssal, és pároljuk tovább még pár percig.

Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, és facsarjunk hozzá citromlevet, majd addig főzzük hogy a sárgarépa megpuhuljon.

Ezután tegyük bele a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, ha szükséges ízesítsünk utána, és főzzük kb. 10 percig, majd tegyük bele a krumpligombócot.

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.

Amikor puhára főtt, szűrjük le, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki egészen.

Ezután adjunk hozzá pár kanál lisztet, az apróra vágott kaprot, a tojást, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és gyúrjuk össze. (gyúrás közben, ha szükséges adjunk hozzá még lisztet, hogy egy könnyen formázható tésztát kapjunk)

Az összegyúrt tésztából ezután nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd tegyük bele a levesbe, várjuk meg még feljön a tetejére, és főzzük még pár percig.

Amikor a leves készre főtt, kóstoljuk meg, és ha szükséges akkor még citromlével ízesítsük, hogy kellően savanykás legyen.

főzési idő:

Személyes jótanács:

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Kapros krumpligombóc helyett ízlés szerint más levesbetéttel is tálalhatjuk, de szerintem kár lenne lecserél.....


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Zöldségleves recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020