Még egy recept, látta már?

Halloween horror torta

Megtekintve: 2505 alkalommal

Elkészítési idö: 120 percnél több

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Citromos fügelekvár
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,0 pont)Recept

Citromos fügelekvár

Elkészítési idő: 105 - 120 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 131 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 11 564 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • 2,5 kg füge (jó érett)
  • 1,5 kg kristálycukor
  • 2 db citrom leve és reszelt héja
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 tk gyömbér (őrölt)

Elkészítés:

A fügét daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a gyömbért és az őrölt fahéjat. Alaposan összekeverjük és 1 órát állni hagyjuk. Közben többször keverjük át, hogy a cukor mindenhol átjárja.
Feltesszük főni, majd kisebb lángon állandó kevergetés mellett kb.. egy óra alatt főzzük lekvár sűrűségűre. (ha pépesebbet szeretnénk botmixerrel átkeverhetjük)
Ha elég sűrű lett, merjük bele az előzőleg kimosott és (forró sütőben) sterilizált üvegekbe. (az üvegek tetejét lezárhatjuk csavaros tetővel vagy celofán papírral is) Ezután tegyük száraz dunsztba és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.

főzési idő:

Személyes jótanács:

Az elkészült lekvárt felhasználhatjuk süteményekhez, palacsintába, de úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Lekvárok, dzsemnek, zselék

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020