Tészta:
Az étcsokoládét felolvasztottam a vajjal, majd hűlni hagytam.
A tojásfehérjét kemény habbá vertem, a végén apránként belekevertem a xilitet.
Egyesével hozzáadtam a tojássárgákat, majd az olvasztott csokoládét.
Végül hozzászitáltam a fahéjjal és sóval elkevert lisztet.
38 x 30 cm-es gáztepsiben 170 fokon, kb. 25 perc alatt megsütöttem.
Krém:
A tojássárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára kevertem.
Majd a felmelegített tejbe csurgattam és folyamatosan keverve sűrű krémmé főztem.
Levettem a tűzről és belekevertem 25 g vajat. Félretettem hűlni.
75 g vajat a 75 g porcukorral elkevertem, hozzáadtam a folyós olvasztott csokoládét és a reszelt csokoládét.
A végén a kihűlt tojásos krémet is belekevertük.
A tortát házi készítésű zöld fondanttal vontam be (a receptet itt találtam: http://tortatermeszetesen.hu/nyujthato-fondant-keszitese-hazilag/)
Az ütőket, a labdát és a fehér szegélyeket marcipánból készítettem.
sütési idő: sütési mód: alsó sütés sütési hőfok: 170 °C tepsi mérete: 38 cm
Személyes jótanács:
A krémet töltés előtt pár órára betettem a hűtőbe, így nagyon megkeményedett és nehéz volt a tésztára kenni, várnom kellett, hogy kicsit olvadjon.