Még egy recept, látta már?

Tojásos-gombás angol reggeli

Megtekintve: 10580 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Csokitorta fondant bevonattal
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (0 pont)Recept

Csokitorta fondant bevonattal

Elkészítési idő: 120 percnél több

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: drága

Elkészítve: 160 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 11 497 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Tésztához:
  • 80 g étcsokoládé
  • 80 g vaj
  • 4 db tojás
  • 80 g xilit
  • 60 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj
  • Krém:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 púpozott ek. finomliszt
  • 75 ml tej
  • 100 g vaj
  • 100 g étcsokoládé (olvasztott)
  • 50 g étcsokoládé (reszelt)
  • Bevonáshoz:
  • 600 g fondant
  • Díszítéshez:
  • 120 g marcipánmassza

Elkészítés:

Tészta:
Az étcsokoládét felolvasztottam a vajjal, majd hűlni hagytam.
A tojásfehérjét kemény habbá vertem, a végén apránként belekevertem a xilitet.
Egyesével hozzáadtam a tojássárgákat, majd az olvasztott csokoládét.
Végül hozzászitáltam a fahéjjal és sóval elkevert lisztet.
38 x 30 cm-es gáztepsiben 170 fokon, kb. 25 perc alatt megsütöttem.

Krém:
A tojássárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára kevertem.
Majd a felmelegített tejbe csurgattam és folyamatosan keverve sűrű krémmé főztem.
Levettem a tűzről és belekevertem 25 g vajat. Félretettem hűlni.
75 g vajat a 75 g porcukorral elkevertem, hozzáadtam a folyós olvasztott csokoládét és a reszelt csokoládét.
A végén a kihűlt tojásos krémet is belekevertük.

A tortát házi készítésű zöld fondanttal vontam be (a receptet itt találtam: http://tortatermeszetesen.hu/nyujthato-fondant-keszitese-hazilag/)
Az ütőket, a labdát és a fehér szegélyeket marcipánból készítettem.

sütési idő:
sütési mód: alsó sütés
sütési hőfok: 170 °C
tepsi mérete: 38 cm

Személyes jótanács:

A krémet töltés előtt pár órára betettem a hűtőbe, így nagyon megkeményedett és nehéz volt a tésztára kenni, várnom kellett, hogy kicsit olvadjon.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Csokitorta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020