Még egy recept, látta már?

Stangli Gitustól

Megtekintve: 7181 alkalommal

Elkészítési idö: 105 - 120 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Csokoládés epertorta
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,3 pont)Recept

Csokoládés epertorta

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 16 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 984 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • Hozzávalók: a piskótához 4 dkg vaj, 4 dkg étcsokoládé, 6 tojás, 12 dkg cukor,5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor,1 csomag sütőpor, 8 dkg liszt,csipet só, 1 evőkanál reszelt narancshéj.
  • A krémhez: 2 dl cukrász tejszín,1 csomag tejszínízű főzős pudingpor, 4 dl tej,3 evőkanál cukor.10 dkg eper apró kockára vágva.
  • A díszítéshez : 2 dl tejszín 15 dkg eper

Elkészítés:

Elkészítés: A piskótához a gőz felett összeolvasztjuk a csoki és a vajat /margarint/( ne legyen túl meleg).

Ketté választjuk a tojásokat a fehérjét csipetsóval és a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük a sárgáját,és vajas csokoládét.

Végül beleforgatjuk a kakaóport, a narancs héjat és sütőporral elkevert liszt vajas csokoládét .


A masszát sütőpapírral kibéleltet kb 22 cm átmérőjű torta forma öntjük . Tűpróbával ellenőzezzük .

Ha kihűlt kivágjuk a tortaformából és vízszintes 3 egyenlő lapba vágjuk.

A pudingport kevés tejjel kikavarjuk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk és ráöntjük a kikavart tejes pudinghoz majd vissza tesszük a tűzere ha elbuggyan kész .

Fokpakkal befedjük ,hogy ne bőrösödjön be ,hűlni hagyjuk.

A tejszínt felverjük kemény habbá, megfelezzük.Egyik felét csillag csöves habzsákba szegjük.

A másik felével fellazítjuk a tejszín ízű pudingot.

Veszünk egy torta tartót lerakjuk az alsó piskóta lapot megkenjük a krém felével ,a tetején eloszlassuk a kockára vágott epret .

Majd ráhelyezzük a második piskótalapot jól lenyomkodjuk majd a maradék krémmel bekenjük a lapot ,szintem megszórjuk eperrel .

Végezetül befedjük a harmadik piskóta lappal a tortát .

A torta tetejét bekenjük tejszínhabbal ,az oldalát csillag csöves habzsákkal kidíszítjük.

A megmaradt eperszemeket a leveleivel vékonyan felszeleteljük és a torta oldalára felrakjuk körbe .

A torta közepébe nyomunk egy habrózsát és eperszeletekkel feldíszítjük a torta tetejét.

2 órára hűtőbe rakjuk ,hogy a krém megdermedjen.

sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:

A tejszínt mindig nagyon hidegen kell felverni.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Gyümölcsös torta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020