![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 30 - 45 perc Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 179 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 15 647 alkalommal Továbbküldve: 2 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A zöldségeket hámozás után lereszelem,enyhén besózom és állni hagyom, majd ha már levet eresztett kinyomkodom.
Ezután hozzáadom az egész tojást, a 2 kis gerezd reszelt fokhagymát és a kb. 2-3 evőkanál lisztet. Nem adok hozzá sok lisztet, csak éppen annyit, amitől összeáll, valamint enyhén borsozom és ha kell még sózom.
Következő lépésben ki adagolom a lepénykéket és felforrósítom az olajt, amiben mérsékelt hőmérsékleten,kb. 4-5 perc alatt kisütöm. Önmagában is, de húsok mellé köretként is fogyasztható. Illetve párolt rizzsel főételként is készítem.
sütési hőfok: 2 °C
Nyáron szintén gyakran elkészítem,mert a hozzávalók ekkor elérhetőbb áron vannak, mint más évszakban és hamar is elkészíthető finom étek.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |