Még egy recept, látta már?

Túró gombóc

Megtekintve: 7364 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Cukormassza gombácskák Picipiros Konyhájából
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Cukormassza gombácskák Picipiros Konyhájából

Elkészítési idő: 30 - 45 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 5 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 336 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • A gombákhoz (8 darab):
  • - 250 g Red Velvet Smartflex massza
  • - 250 g fehér Smartflex massza
  • - ehető ételragasztó
  • - terracotta barna Fractal porfesték
  • - kukorica keményítő a nyújtáshoz
  • Szükséges eszközök:
  • - szilikon nyújtólap
  • - gömb végű fondant formázó eszköz
  • - fondant nyújtófa

Elkészítés:

1. A piros masszát keményítővel finoman meghintett lapon jól formázhatóvá gyúrjuk és kb 3 mm-esre nyújtjuk. Nagyobbacska pogácsa szaggatóval 8 db kört szaggatunk ki belőle.

2. A fehér masszát két részre osztjuk. Egyik felét kb 1 mm vékonyra nyújtjuk és az előzőknél csak picivel kisebb, szintén 8 db kört szaggatunk ki belőle.

3. A másik feléből egy picit lecsípünk a gombák pettyeihez, a többit pedig egy 30 cm-es hengerré formázom. 8 db egyforma nagyságú szakaszt vágok le belőle, ezek lesznek a tönkök.

4. A tönköket úgy formázom meg, hogy egyik felüket egy picit karcsúbbra sodrom, ez lesz a teteje, majd a másik felét kétszer finoman, függőlegesen tartva a pulthoz ütöm és állítva hagyom őket. A tönköket földes hatásúra pamacsolom úgy, hogy egy ecset hegyét a terracotta barna ételfesték porba mártom és összepiszkolom vele a tönkök alját. Kész a földes hatás.

5. A piros köröcskéinkre 1-1 fehér köröcskét helyezünk, majd egy picit sodróval átmegyünk rajtuk. Nem szabad nagyon rányomni, csak az a célunk hogy összetepadjanak. Késsel a fehér részt * alakban bevagdossuk, piros széleit pedig 1 mm-re behajtjuk a fehér rész felé. Ezután fogunk egy ilyen kis gombakalapot és ráhajlítjuk tenyerünkkel egy függőlegesen tartott , gömb végű fondant formázóra. Finoman addig nyomkodjuk rá, amíg szép gomba alakú nem lesz a kalapunk.

6. A fehér gömböcskékből nyomkodunk párat a gombácskáink kalapjára. A kalap homorú belső felét vékonyan megkenjük egy kis ételragasztóval és ráhelyezzük a gombatönk tetejére. Végül pedig megkenjük a gombáink kalapjait is vékonyan a ragasztóval, hogy élethű fényt kaphassanak.

Személyes jótanács:

Ha elakadnátok, nézzétek meg az elkészítési folyamatról készült videóm a Picipiros Konyhája nevű Facebook oldalamon, ahol szívesen válaszolok a recepttel kapcsolatos kérdéseitekre is.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb desszertek

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020