![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 15 - 30 perc Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: olcsó Elkészítve: 170 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 11 768 alkalommal Továbbküldve: 1 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A tojások sárgáját a cukorral és olvasztott margarinnal habosra keverjük, majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és lassan adagolva felváltva a fehérjehabbal a tojássárgás masszához keverjük. Következő lépésként a masszát egy magas falú zsírozott-lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval, és előmelegített, mérsékelt hőfokú sütőben megsütjük. Sütés után tálcára borítjuk, hűlni hagyjuk, majd ezután egy pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle, de éppen tetszés szerinti alakúra is vágható, rombusz alakra, vagy egyszerű szeletre, ki hogyan szereti. Ezt az adagot egy 32x23 cm-es méretű tepsiben sütöttem, 5 cm-es volt a magassága. Ebből is sok lett, természetesen ha valaki többet szeretne készíteni, a hozzávalók mennyiségét emelni kell. Esetleg tálaláskor diszkréten meg lehet még porcukorral szórni.
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 200 °C
tepsi mérete: 32 cm
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |