![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 15 - 30 perc Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: nagyon olcsó Elkészítve: 348 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 12 921 alkalommal Továbbküldve: 1 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. A szoba hőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a diót.
2. Kézzel gyúrjuk, mert a kéz melegétől előbb összeáll a tészta. (ne géppel)
3. 2-3 órát pihentessük.
4. Kis darabokat csípünk a tésztából, amit ujjnyi vastagra sodrunk, és a lisztezett kifliformába nyomkodjuk, majd abból kivéve sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Ne szorosan, mert kicsit megnőnek sütés közben a kiflik.
5. 10-15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Ne hőlégkeveréssel, mert kiszárítja. Vigyázzunk, ne süssük túl, inkább halványabb legyen.
6. Forrón a vaníliás cukorral elkevert porcukorba hempergetjük.
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 170 °C
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |