Még egy recept, látta már?

Sajtostallér

Megtekintve: 16173 alkalommal

Elkészítési idö: 90 - 105 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Diótorta Rumos Gesztenye Krémmel
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Diótorta Rumos Gesztenye Krémmel

Elkészítési idő: 15 - 30 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: drága

Elkészítve: 267 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 9 813 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • 6 tojás
  • 3 ek kristálycukor
  • 3 ek barna cukor
  • 2 ek víz
  • 5 ek darált dió
  • 5 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenye
  • 8 db aszalt sárgabarack
  • 3 teás kanál sütő rum
  • 10 dkg sárgabarack dzsem
  • 10 dkg ét csoki
  • 5 dkg vaj
  • 1tk étolaj
  • 8 fél dió

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét csipet sóval és 3 ek kristálycukorral kemény habbá verjük. A cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor háromnegyedig felvertük, és apránként adagoljuk a habhoz.

A tojássárgáját és a vizet kikavarjuk a barna cukorral, majd felváltva laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a darált diót, és a kemény habot.

Egy 24 cm tortaformát kikenünk vajjal, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát a formába. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával meggyőződünk, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd három lapot vágunk belőle.

Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A sárgabarackokat rumba áztatjuk felhasználásig ,majd vékony csíkokra vágjuk .A gesztenye masszához hozzáadunk 2 teáskanál rumot villával jól összetörjük ,majd végezetül összekeverjük a mascarpone sajtkrémmel,és csíkokra vágott aszalt sárga barackkal. Cukor nem kell a krémbe mert a gesztenye massza elég édes.


sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020