Még egy recept, látta már?

Szezámmagos kifli

Megtekintve: 9935 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Esküvői torta francia vajkrémmel Picipiros Konyhájából
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Esküvői torta francia vajkrémmel Picipiros Konyhájából

Elkészítési idő: 120 percnél több

Nehézségi szint: nehéz

Árkategória: drága

Elkészítve: 8 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 389 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • *Kedves olvasó! Az itt leírt tészta adag 2 db nagy vagy pedig 3 db kicsi, kör alakú piskóta elkészítéséhez elegendő. Ehhez a tortához ezt a tésztát 3x kell elkészíteni. Azért írom csak az alap adagot, hogy ne egyszerre készítsük el a 3 adagnyi tésztát, mert máskülönben nem lesz megfelelő a piskóta állaga!* Jó sütést kívánok! :)
  • Piskótához:
  • - 25 dkg porcukor
  • - 20 dkg liszt
  • - 7 db tojás
  • - 2 db kisebb lime vagy citrom
  • - 1 kk vanília aroma
  • - 1/2 csomag sütőpor
  • - csipet só
  • Krémhez:
  • - 25 dkg mascarpone
  • - 2 rúd vanília kikapart magja
  • - egy marék ribizli
  • - 1 cs Bourbon vaníliás cukor
  • - 1 db lime facsart leve
  • - 1 db lime reszelt héja
  • - 1 tk vanília aroma
  • - 50 g porcukor
  • - 300 ml cukrászhab
  • Francia vajkrémhez:
  • - 500 g porcukor
  • - 150 g kissé olvadt margarin
  • - 60 ml tej
  • - 1 ek zsíradékban oldódó fehér ételfesték
  • Díszítéshez:
  • - rosegold pumpás ételcsillám
  • - 1 tégely arany színű ételcsillám
  • - 2 fej cukorvirág őszirózsa
  • - 3 fej friss fehér rózsa, száras
  • - házaspár figura
  • Szükséges eszközök:
  • - konyhai robotgép
  • - forgatható tortaállvány
  • - sima élű tortakártya
  • - barokk mintás tortastencil
  • - 5 db tortatipli
  • - kisebbik tortaformával megegyező nagyságú, tiszta kartonlap
  • - két ujjnyi széles és 2 méter hosszú arany színű dekor szalag
  • - egy csomag fogpiszkáló
  • - púderecset
  • - alufólia

Elkészítés:

Piskóta:

1. A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük.

2. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk,spatulával összeforgatjuk a lime/citrom reszelt héjával és a vanília aromával együtt.

3. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, két evőkanállal kiveszünk belőle és a sárgájás masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi fehérjét, ezt viszont már a spatulával csak finoman átforgatva tesszük, nehogy a hab "összetörjön".

4. Két részletben, bélelt kapcsos formába vagy zsíradékkal vékonyan átkent szilikon formába töltjük, majd 5-6x határozott függőleges mozdulatokkal a pulthoz csapjuk az alját, hogy a légbuborékokat kiütögethessük belőle.

5. Előmelegített sütőben 170 °C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd rácson, formájában hagyva hűlni hagyjuk. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már langyosra hűlt. Tetejüket nagyon vékony rétegben egy éles késsel levágjuk.

6. Ezt a tésztát még kétszer elkészítjük. A következő tészta adagból még két nagy alapú piskótát, a másik adagból pedig 3 kisebbet készítünk.

Francia vajkrém:

1. A porcukrot egy keverőedényben átszitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzá való alapanyagot. Keverőfejet használva közepes fokozaton addig verjük, míg a krém ki nem fehéredik, állaga légies nem lesz.

Krém:

1. A krém hozzávalóit a hideg cukrászhab kivételével egy keverőedényben összeöntjük, majd habverő fejet használva közepes fokozaton elkezdjük felverni. Ezalatt lassan csorgatjuk hozzá a cukrászhabot , végül pedig addig verjük, amíg kemény habos krémet kapunk.

Összeállítás:

1. A kiválasztott tortatálcánk közepére kenünk egy teáskanálnyit a krémből, erre helyezzük rá az első nagy piskótalapot, rányomjuk, így nem fog elcsúszni. Rétegezzük és egymásra helyezzük a többi három nagy lapot is.

2. Fogunk 4 db tortatiplit és a piskótahalom tetejébe szúrunk minden égtáj felé egyet-egyet. Koccanásig a tortatálca aljáig belenyomjuk a piskótákba. Picit kintebb húzzuk a tiplit, megnézzük meddig ér a piskótában és ahhoz képest 1 cm-el beljebb levágjuk a tipli kint maradó részét. Visszanyomjuk a piskótákba. Így nem fognak kiállni a tiplijeink, a tortánk viszont stabil marad és nem fog elcsúszni.

3. Rétegezzük a kisebb piskótákat is. Tányérra tesszük. A kartonlapot pontosan a közepén kilyukasztjuk éppen annyira, hogy átmenjen rajta az 5. tortatipli. Ezután a kartont a piskóták tetejére tesszük és átszúrjuk rajta a tiplit a piskótákon át egészen az aljukig, koccanásig. Ekkor megfogjuk a tányér alját és a karton tetejét, majd egy hirtelen mozdulattal szorosan tartva átfordítjuk, hogy a kartonos része legyen alul. Átnyomjuk a tiplit úgy, hogy a tányér helyén lépjen ki a piskótából és félretesszük kicsit.

4. A nagy piskótahalmot a tortaállványra tesszük és megkenjük a francia vajkrémmel. Tortakártyával az oldalain és a tetején is szép simára, egyenletesre húzzuk a krémet. 20 percre fagyasztóba tesszük.
Ugyanígy teszünk a kisebbik részével is, díszítésig nyugodtan a fagyasztóban maradhat.

Díszítés:

1. A torta alsó részét a tortaállványra helyezzük. A fagyasztásnak hála ha találunk kiálló vajkrém részeket, akkor azokat most egy éles késsel finoman, könnyedén eltávolíthatjuk.

2. A púderecsetet jól megmártjuk az arany színű ételcsillámban és alulról felfelé haladva egy-egy hosszat húzunk sorozatban egymás mellé a csillámmal, körbe a torta körül, jó magasra.

3. Ráhelyezzük a felső tortarészt is pontosan az alsó tortarész középpontjára, majd ha már rátettük, a kiálló tortatiplit jó mélyen belenyomjuk.

4. A stencilt szorosan tartva felhelyezzük a felső tortarészhez, bemérjük az oldalán hogy melyik felét szeretnénk az elülső résznek és a pumpás ételcsillámmal jól átfújjuk a mintázatot. Gyorsnak kell lennünk, mert ha addig felenged a vajkrém, ragacsos nyomot hagy a stencil! Nagyon óvatosan lehúzzuk a stencilt róla. Ezután ugyanígy mintázzuk a hátsó részét is, végül pedig az oldala felső negyedét körbefújjuk ételcsillámmal.

5. Fogjuk a díszítő szalagot és a felső tortarész aljához helyezzük, a bal szélső oldalához. A szalag kezdőpontjába beleszúrunk egy fogpiszkálót, majd körbetekerjük a felsőrészt, a felesleget elvágjuk és pici vajkrémet a belső felébe rejtve összeragasztjuk a szalagunk végeit.
Ugyanígy járunk el a torta alsó részénél is, ott a jobb oldalán legyen a végek találkozása.

6. Felhelyezzük a torta tetejére a figurát, két oldalukra egy-egy cukorvirágot helyezünk.

7. A rózsák fejét levágjuk úgy, hogy egy ujjpercnyi szár rajtuk maradjon. Szorosan vékonyan alufóliába csavarjuk a fejek szár részét és beleszúrunk egy fogpiszkálót. Egyik rózsánkat oda szúrjuk be, ahol az alsó rész szalagjai találkoznak, a másik kettőt pedig oda, ahol az felső rész szalagjának végei. Néhány rózsalevelet is beszúrhatunk melléjük a fentebbi tecnikával.

Fogyasztásig a tortánkat hűtőben tároljuk.
Ne tegyük ki magas hőnek és felülről kezdjük el a szeletelését! :)

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 170 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb ünnepi

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020