![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 30 - 45 perc Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: nagyon olcsó Elkészítve: 488 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 24 275 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A sütőt melegítsük előre 170 °C-ra.
A tésztához a lágy vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral együtt. Ezután egyesével hozzáadjuk a
tojássárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk az őrölt fahéjjal elkevert lisztet.
A kész masszát habzsákba töltjükt, és sütőpapírral fedett sütőlemezre 3-4 cm átmérőjű halmokat nyomunk belőle egymástól kellő
távolságra, mert terülni fognak.
Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, Amikor a széle elkezd picit barnulni, már jó.
A töltelékhez felforraljuk a tejszínt, beletesszük az apróra tördelt étcsokoládét, és addig kevergetjük, míg teljesen elolvad, majd kihűtjük és
kézi habverővel kissé kihabosítjuk. Hozzákeverjük a magozott, és apróra felkockázott szilvát is.
A keksz lapos felét megkenjük töltelékkel, majd ráborítunk egy másik kekszet.
Majd ha kész az összes, akkor vízgőz felett vagy mikróban megolvasztott csokoládéval rácsosan csurgatva díszítjük.
sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 170 °C
A süteményt a KD csapat készítette, a Konyha rémei(c) sorozat keretében.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |