Még egy recept, látta már?

Tejfölös pogácsa

Megtekintve: 11077 alkalommal

Elkészítési idö: 120 percnél több

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Fantázia buborék
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Fantázia buborék

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 76 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 4 448 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • Tészta:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 csipet só
  • Buborék:
  • 200 g fehér csokoládé
  • 3 csepp ételfesték (kék)
  • Töltelék:
  • 100 ml növényi habtejszín
  • 10 g zselatinfix
  • 4 ek kökénylekvár (ízlés szerint)
  • Formához:
  • 1 db szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)

Elkészítés:

Tészta:

A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.

A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.

A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.

Buborék:

Egy tálban vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről.
A fehér csokit lereszeljük, és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.

A forma mélyedéseibe az ételfestékkel ecsetvonásokat húzunk, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömbforma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.

Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!

Töltelék:

A cukrászhabot keményre verjük 4 ek zselatinfixszel, majd egy-egy teáskanálnyit a formák aljára, negyedéig egyengetünk, rákanalazubk egy-egy kávéskanál kökénylekvárt, majd háromnegyedéig befedjük a cukrászhabbal.

A piskótából köröket szaggatunk, majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 perce visszatesszük a fagyasztóba.

A fagyasztóból kivéve óvatosan kinyomjuk a buborékokat a formából, és tálalhatjuk is.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 160 °C

Személyes jótanács:

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb ünnepi

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020