Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
ReceptFoszlós mazsolás kalács
Hozzávalók (10 személyre):
Elkészítés:Kis cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojásokat, a többi hozzávalót, ( a tejet apránként adagolva) majd a végén a langyos margarinnal könnyű laza tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük. Ha megkelt 3 részre vesszük, egyenként kisodorjuk, megszórjuk- az előzőleg beáztatott, lecsöpögtetett- mazsolával, feltekerjük, majd a 3 ágat összefonjuk, és a sütőpapírral bélelt edénybe ( dobozba) tesszük. Ismét duplájára kelesztjük, majd tejes tojás keverékével lekenjük, és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 45-50 perc) A sütőből kivéve kis cukros tejjel lekenjük, letakarjuk, és kihűtjük.
sütési idő: Személyes jótanács:Puha, foszlós nagyon finom kalács. Vajjal, lekvárral ( mézzel) megkenve, egy pohár tejjel felséges reggeli, vagy vacsora. |
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |