![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 202 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 10 690 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olvasztott és langyosra hűlt vajat, és 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztes keveréket a cukros tojásra szitáljuk, majud a tojáshabot óvatosan hozzáadjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát belesimítjuk, és megsütjük. ( 30x30-as tepsi) 180 C fokon.
A krémhez a pudingport a vízben , 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, és langyosra hűtjük.
A vajat előbb magában, majd a maradék cukorral kikeverjük, összeforgatjuk a villával áttört gesztenyemasszával, majd simára keverjük benne a pudingot, és rummal ízesítjük. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet.
A Hulalát félig felverjük, a cukrokat is hozzáadva, kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre, és 1 órán át hűtőben dermesztjük. Tetejét kakaóporral megszórjuk. A süteményt forró vízbe mártott késsel egyforma kockákra vágjuk .
főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C
Mutatós, nagyon finom, igazi ünnepi sütemény.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |