Még egy recept, látta már?

Alma Rózsa

Megtekintve: 11007 alkalommal

Elkészítési idö: alig 15 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Gesztenyehabos szelet
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (0 pont)Recept

Gesztenyehabos szelet

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 167 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 9 714 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • Tésztához:
  • 6 tojás
  • 6-7 ek porcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 6 ek finomliszt
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor
  • Krémhez:
  • 50 dkg t gesztenyemassza
  • 20 dkg puha vaj
  • 20-25 dkg porcukor
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 3 dl víz
  • 2-3 ek rum
  • Tetejére:
  • 5 dl Hulala
  • 2 cs Bourbon vaníliás cukor
  • 2 ek keserű kakaópor.

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olvasztott és langyosra hűlt vajat, és 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztes keveréket a cukros tojásra szitáljuk, majud a tojáshabot óvatosan hozzáadjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát belesimítjuk, és megsütjük. ( 30x30-as tepsi) 180 C fokon.
A krémhez a pudingport a vízben , 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, és langyosra hűtjük.
A vajat előbb magában, majd a maradék cukorral kikeverjük, összeforgatjuk a villával áttört gesztenyemasszával, majd simára keverjük benne a pudingot, és rummal ízesítjük. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet.

A Hulalát félig felverjük, a cukrokat is hozzáadva, kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre, és 1 órán át hűtőben dermesztjük. Tetejét kakaóporral megszórjuk. A süteményt forró vízbe mártott késsel egyforma kockákra vágjuk .

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:

Mutatós, nagyon finom, igazi ünnepi sütemény.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Habos sütemény recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020