![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 120 percnél több Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: nagyon olcsó Elkészítve: 78 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 3 685 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. A lisztet, keményítőt, szódabikarbónát, élesztőt, cukrot és a sót egy edényben átforgatjuk. Hozzáadjuk a margarint, tejet, almaecetet, tojásfehérjét, majd dagasztó gépben 3-5 percig, vagy pedig lisztes kézzel kb 5-8 percig dagasztjuk. A tésztánk ekkorra sima, puha és picit nedves lesz.
2. Bélelt kenyérformába helyezzük, nedves spatulával elsimítjük a tetejét, majd meleg helyen, folpackkal letakarva 45 percig kelesztjük.
3. Levesszük a tetejéről a fóliát, felszínét késsel mintázzuk, formázzuk, olvasztott vajjal átkenjük, esetleg szezámmaggal meghintjük.
4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb 45-55 percig sütjük, amíg a felszíne aranyló nem lesz. Ha elkészült, elzárjuk a sütőt és nyitott sütőajtónál 10 percig még bent hagyjuk a sütőben. Becsomagolva tároljuk, vagy pedig felszeletelve le is fagyaszthatjuk.
sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 160 °C
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Egyéb kategóriák:
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |