Még egy recept, látta már?

BARACKOS PISKÓTÁS KOCKA

Megtekintve: 9161 alkalommal

Elkészítési idö: 90 - 105 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Gluténmentes toast kenyér
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Gluténmentes toast kenyér

Elkészítési idő: 120 percnél több

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: nagyon olcsó

Elkészítve: 39 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 2 492 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (1 személyre):

  • Tésztához:
  • - 420 g gluténmentes liszt
  • - 8 g instant élesztő
  • - 2 és 1/2 tk kukorica keményítő
  • - 1/4 ek szódabikarbóna
  • - 25 g kristálycukor
  • - 12 g só
  • - 355 ml langyos tej
  • - 56 g olvasztott, langyos margarin
  • - 1 tk almaecet
  • - 2 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
  • Kenéshez:
  • - olvasztott margarin
  • - ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:

1. A lisztet, keményítőt, szódabikarbónát, élesztőt, cukrot és a sót egy edényben átforgatjuk. Hozzáadjuk a margarint, tejet, almaecetet, tojásfehérjét, majd dagasztó gépben 3-5 percig, vagy pedig lisztes kézzel kb 5-8 percig dagasztjuk. A tésztánk ekkorra sima, puha és picit nedves lesz.

2. Bélelt kenyérformába helyezzük, nedves spatulával elsimítjük a tetejét, majd meleg helyen, folpackkal letakarva 45 percig kelesztjük.

3. Levesszük a tetejéről a fóliát, felszínét késsel mintázzuk, formázzuk, olvasztott vajjal átkenjük, esetleg szezámmaggal meghintjük.

4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb 45-55 percig sütjük, amíg a felszíne aranyló nem lesz. Ha elkészült, elzárjuk a sütőt és nyitott sütőajtónál 10 percig még bent hagyjuk a sütőben. Becsomagolva tároljuk, vagy pedig felszeletelve le is fagyaszthatjuk.

sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 160 °C

Személyes jótanács:

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Gluténmentes kenyér recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020