Még egy recept, látta már?

Lencse leves

Megtekintve: 6955 alkalommal

Elkészítési idö: 60 - 75 perc

Nehézség: egyszerű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Gombás-citromos lazac párolt zöldséggel
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,9 pont)Recept

Gombás-citromos lazac párolt zöldséggel

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: drága

Elkészítve: 37 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 7 013 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (2 személyre):

  • Hozzávalók a lazachoz:
  • 2 db kb. 25 dkg-os lazacszelet
  • 1 db citrom
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt színes bors
  • Hozzávalók a gombához:
  • 25 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olaj
  • őrölt színes bors
  • Hozzávalók az előpárolt zöldségekhez:
  • 1 db zsenge cukkini
  • 3 db lilahagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 ek olaj
  • őrölt színes bors
  • kakukkfű
  • 1 tk ételízesítő
  • 1,5 dl fehérbor

Elkészítés:

A lazacszeleteket locsoljuk meg a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

A citromot vékonyan szeleteljük fel.

A gombát és a vöröshagymát vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a saját levében pároljuk puhára, majd süssük zsírjára.

A zöldségeket vágjuk fel vékony csíkokra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig, hogy egy kicsit összeessen.

Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, öntsük fel a borral, és pároljuk tovább.

Amikor a sárgarépa már kezd puhulni, adjuk hozzá a szintén vékony csíkokra vágott cukkinit, majd addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

Vágjunk le két nagyobb darab sütőpapírt, majd osszuk el rajta az alaposan lecsepegtetett párolt zöldséget.

Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacot, tegyük rá a citromkarikákat, majd kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt gombát.

Ezután csomagoljuk be a sütőpapírba úgy, hogy ne maradjon rajta rés, majd tegyük át egy tepsire a papírcsónakokat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük (pároljuk) 30 perc alatt készre.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 160 °C

Személyes jótanács:

Tálaláskor a sütőpapírral együtt helyezzük tányérra a gombás-zöldséges lazacot, majd úgy kínáljuk.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Lazacrecept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020