Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Főoldal

Francia hagymaleves magyarosan





Elkészítése:
A kockázott burgonyát kevés vízzel megfőzzük, leturmixoljuk. Közben a vörös és póréhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát felkockázzuk. a füstölt szalonnát ...

Elkészítési idő: 45 - 60 perc
Nehézség: könnyű

bővebben...


Legfrissebb receptek

"Almás batyu" muffin

Az almát megpucoljuk lereszeljük, és tetszés szerinti kristálycukorral felfőzzük. ( ki milyen édesen szereti).Fahéjjal ízesítjük, beleszórjuk a mazsolát, és a vaníliás pudingporral besűrítjük. Kihűtjük. A tésztához az ...

bőveben »

Megtekintve: 0 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: közepes
Fűszeres pácolt csirke

Fűszeres pácolt csirke

A csirkét szárazra töröljük, a hátánál kettévágjuk. " Kiterítjük". A bőrét több helyen bevagdossuk, sózzuk, majd kívül-belül bedőrzsőljük a páccal. Letakarva egy éjszaka a hűtőbe tesszük. Másnap tepsibe ...

bőveben »

Megtekintve: 105 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: közepes
Mentás gyümölcs saláta

Mentás gyümölcs saláta

lkészítés:a Banát vastagabb karikára vágjuk, az almát meghámozzuk kockára vágjuk és meglocsoljuk citromlével . A mangót is meghámozzuk szintén kockára vágjuk akkorára mint az alma. Ha befőtt az őszibarack akkor kockára ...

bőveben »

Megtekintve: 89 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: közepes
Fehér csokis mousse torta gyümölcszselével

Fehér csokis mousse torta gyümölcszselével

A zseléhez a gyümölcsöt a cukorral lekvár sűrűségűre főzzük, leturmixoljuk, majd teljesen kihűtjük. Rászórjuk a zselatinport, 10 percet állni hagyjuk, majd felmelegítjük ( nem forraljuk). Egy 18 cm-es formát folpackkal ...

bőveben »

Megtekintve: 65 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: közepes
kalapos süti

kalapos süti

A tojást alaposan kikeverjük a cukorral ( jó 10-15 perc) majd a liszttel további 10 percig jó habosra keverjük. A tepsibe sütőpapírt terítünk, enyhén belisztezzük, és kiskanállal, (vagy nyomózsákból) kis halmokat teszünk a ...

bőveben »

Megtekintve: 200 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Mascarponés citrom torta

Mascarponés citrom torta

A piskótához a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, majd bele szitáljuk a sütőporos lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és óvatosan a tojásos masszához keverjük. Sütőpapírral ...

bőveben »

Megtekintve: 238 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Puncskrémes szelet

Puncskrémes szelet

A tésztához a vajat, a mézet, és a cukrot gőz fölött össze melegítjük, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. Összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, majd tepsi hátán (20x30 cm) 170 C fokos sütőben ...

bőveben »

Megtekintve: 444 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Rozslisztes ropi

Rozslisztes ropi

A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, reszelt sajttal, és tetszés szerinti magokkal ...

bőveben »

Megtekintve: 469 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Bodzás -epres joghurttorta

Bodzás -epres joghurttorta

Elkészítés: a piskótához kettéválasztjuk a tojásokat a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját . A masszát kb 22 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt ...

bőveben »

Megtekintve: 597 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: nehéz
Citromos zöldborsóleves kapros krumpligombóccal

Citromos zöldborsóleves kapros krumpligombóccal

A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az újhagymát vékonyan karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A vajat és az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a ...

bőveben »

Megtekintve: 1 067 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: egyszerű

Legutóbb olvasott receptek

Szívtorta

Szívtorta

Elkészítés a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzá adjuk a barna cukrot ,a vaníliás cukrot ,az olvasztott vajat,a vizet ,és fehéredésik keverjük,majd beleforgatjuk a kakaóport is ,ezzel is alaposan kikavarjuk. A tojás ...

bőveben »

Megtekintve: 5 987 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: közepes
Túrós-szilvás pite

Túrós-szilvás pite

A túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára. A szilvákat ...

bőveben »

Megtekintve: 5 903 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Sajtos ropogós

Sajtos ropogós

A sajtot apróra lereszeljük. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. 2-3 mm vékonyra ...

bőveben »

Megtekintve: 4 756 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Rakott krumpli tarjával

Rakott krumpli tarjával

A burgonyát és a tojásokat sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk. Besamelmártást készítünk - a lisztet a vajon megpirítjuk, felengedjük tejjel -, és összekeverjük a tejföllel. Tűzálló tálba felkarikázzuk a krumplit, majd ...

bőveben »

Megtekintve: 8 157 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Mustáros csirkemell

Mustáros csirkemell

A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a felcsíkozott csirkemellet. Fehéredésig sütjük,majd felöntjük a tejszínnel.Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a mustárt, majd fedő alatt puhára ...

bőveben »

Megtekintve: 10 485 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Húsvéti főtt-tojásos pipik

Húsvéti főtt-tojásos pipik

6 db tojást megfőzünk, megpucolunk és kettévágunk. A tojás sárgáját összekeverjük tejföllel, mustárral, majonézzel, kis sóval és visszatöltjük a tojások fehérjébe. A tojások töltelékét kidekoráljuk: Teszünk ...

bőveben »

Megtekintve: 4 940 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Bögrés mézeskalács, gluténmentesen

Bögrés mézeskalács, gluténmentesen

A margarint és a mézet megolvasztjuk, majd az összes hozzávalót egy tálba mérjük és összegyúrjuk, azonnal nyújtható is! Kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk és különböző karácsonyi formákat szúrunk ki belőle. Ekkor óvatosan ...

bőveben »

Megtekintve: 942 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Batyus csirke

Batyus csirke

A húst befűszerezzük,majd mustárral bekenjük. A krumplit, hagymát megpucoljuk,a többit felszeleteljük. Fóliából 4 nagyobb darabot tépünk. Ráhalmozzuk a krumplit, hagymát,húst,szalonnát, paradicsomot,paprikát. A fólia széleit ...

bőveben »

Megtekintve: 15 351 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Almás habos reformsüti

Almás habos reformsüti

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a kinyomkodott, ízesített reszelt almát rátesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Amikor a tészta megsült, a felvert tojásfehérjét rákenjük, majd pár percre a sütőbe újra ...

bőveben »

Megtekintve: 5 830 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Vancsi szelet

Vancsi szelet

Elkészítése: Tészta: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 4 vagy 5 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk mindet olyan méretűre, amekkora a tepsink. A tepsit kivajazzuk és egyenként kisütjük a lapokat 180 c fokon. Kb 5 -6 percig. Krém: A ...

bőveben »

Megtekintve: 8 241 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű

Aktuális receptek

Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

A burgonyát vízben megfőzzük, össszetörjük. Összegyúrjuk a vajjal, sóval és alaposan összegyúrjuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az élesztőt amit elkeverünk benne. Csak ezután adjuk hozzá a lisztet (azért, hogy a ...

bőveben »

Megtekintve: 8 487 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: egyszerű
Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

1. Elkészítünk egy kivajazott enyhén lisztezett tepsit. 2. A tészta elkészítéséhez a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgépdagasztó spiráljával ...

bőveben »

Megtekintve: 24 864 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Desszert teknős

Desszert teknős

A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vanília cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan ( a habot nem törve) összekeverjük az ízesített tejföllel. Ezt ...

bőveben »

Megtekintve: 7 435 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: közepes
Mandulatej hablabdával

Mandulatej hablabdával

1. A tojásokat kettéválasztjuk.A szeletelt mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk.A fehérjét 8 g. cukorral kemény habbá verjük. 2. A tejet egy lapos edényben feltesszük melegedni. 3. A keményre vert tojáshabot kiskanállal ...

bőveben »

Megtekintve: 6 123 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Marcipános linzer szív

Marcipános linzer szív

1. Az őrölt mandulát,lisztet,cukrot és a hideg vajat összegyúrjuk és 1 órára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. 2. Amíg a tésztánk pihen a marcipánt a felvert tojás fehérjével és az átszitált porcukorral jól ...

bőveben »

Megtekintve: 7 980 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Káposztasaláta

Káposztasaláta

A káposztát vékonyra fel kell szeletelni, de természetesen gyalulható is. A vöröshagymát megtisztítás után szintén vékonyra szeleteljük, majd az almát héjastól le kell reszelni és kevés, ( 2-3 csipetnyi) sóval meghintjük. ...

bőveben »

Megtekintve: 9 714 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Sajtos csírás omlett

Sajtos csírás omlett

A tojásokat felverjük. Serpenyőben kevés olajat felhevítünk. Ráöntjük a tojást,füszerezzük,omlettként megsütjük. Ha kész, tányérra tesszük, ráreszeljük a sajtot, pritaminpaprikát vékony csíkokra vágjuk, rátesszük a ...

bőveben »

Megtekintve: 6 577 alkalommal Elkészítési idö: alig 15 perc Nehézség: egyszerű
Tonhalas és szalámis pizza

Tonhalas és szalámis pizza

Első lépés: A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, s megvárjuk míg felfut. Második lépés: A pizzaport a margarinnal, a langyos vízzel és a felfutott élesztővel, kézi mixerrel elkeverjük. Harmadik lépés: A ...

bőveben »

Megtekintve: 8 840 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Házi tarhonya

Házi tarhonya

Elkészítés 1. A tojásokat feltörjük, és villával kikeverjük. 2. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy kemény tésztát kapjunk. 3. Vöröshagyma reszelőn lereszeljük egy tepsibe. 4. Előmelegített sütőben a legkisebb fokon kb 15 ...

bőveben »

Megtekintve: 9 316 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Mustáros csirkemell

Mustáros csirkemell

A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a felcsíkozott csirkemellet. Fehéredésig sütjük,majd felöntjük a tejszínnel.Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a mustárt, majd fedő alatt puhára ...

bőveben »

Megtekintve: 10 485 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű

Hasznos olvasmányok

Sóska

A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.

tovább »

Körte

Az emberiség legalább 3000 éve ismeri, termeszti. Nemcsak ízletes és zamatos, hanem, jótékonyan hat szervezetünkre. Dietetikusok szerint a körte az egyik legjobb orvosság a depresszió ellen. Egyetlen körtével biztosíthatjuk a napi C vitamin és kálium szükségletet.

tovább »

Szilva

Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.

tovább »


A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020