Recept kategóriák
Befőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok
Főoldal
A krumplikat kicsit megmossuk, s héjával együtt megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük róla a vizet, s késsel leszedegetjük a héját, ez nagyon gyorsan megy. A krumplikat hosszában ...
Elkészítési idő: 45 - 60 perc
Nehézség: könnyű
bővebben...
|
Legfrissebb receptek
 |
Mascarponés-makhabos torta
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk, hozzáadjuk száraz anyagokat, majd lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formában 180 C fokos sütőben kb. 30-40 perc ...
bőveben » |
Megtekintve: 128 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Fekete özvegy csokis karamelles pite Picipiros Konyhájából
1. A tésztához az oreot aprítóban a lehető legjobban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a puha margarint és kezünkkel addig nyomkodjuk, míg egyenletes masszát nem kapunk.
2. Egy piteformát kibélelünk a masszával, majd 15 percre ...
bőveben » |
Megtekintve: 639 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Karamelles halloween mousse Picipiros Konyhájából
1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot ...
bőveben » |
Megtekintve: 2 312 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Esküvői torta francia vajkrémmel Picipiros Konyhájából
Piskóta:
1. A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük.
2. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk,spatulával összeforgatjuk a ...
bőveben » |
Megtekintve: 397 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: nehéz |
 |
Madeira sütemény Picipiros Konyhájából
1. A piskótához a tojásokat, a margarint és a cukrot közepes fokozaton, 5 percen át verjük. Ne ijedjünk meg ha darabos lesz :) Ezután alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a reszelt limeot, majd felváltva adagolva a tejet és a lisztet, ...
bőveben » |
Megtekintve: 454 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Cukormassza gombácskák Picipiros Konyhájából
1. A piros masszát keményítővel finoman meghintett lapon jól formázhatóvá gyúrjuk és kb 3 mm-esre nyújtjuk. Nagyobbacska pogácsa szaggatóval 8 db kört szaggatunk ki belőle.
2. A fehér masszát két részre osztjuk. Egyik felét ...
bőveben » |
Megtekintve: 339 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Vörösáfonyás mousse Picipiros Konyhájából
1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot ...
bőveben » |
Megtekintve: 335 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: nehéz |
 |
Áfonyás mousse tükörglazúrral és cukorkosárral Picipiros Konyhájából
1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot ...
bőveben » |
Megtekintve: 320 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: nehéz |
 |
Koponyás fehércsoki falatok Picipiros Konyhájából
Diós karamelles koponyák:
1. A cukrot egy kis edényben, alacsony lángon karamelizáljuk, majd pár csepp vörös ételfestéket adunk hozzá. A diókat bevonjuk úgy, hogy villával a közepükbe szúrunk, megforgatjuk a forró karamellben, ...
bőveben » |
Megtekintve: 384 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Citromkrémes linzer
Először a krémet készítjük el.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd folpacka csomagolva 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
A krémhez a citrom levét, héját, tojást, porcukrot simára keverjük, és gőz fölött ...
bőveben » |
Megtekintve: 360 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: könnyű |
Legutóbb olvasott receptek
 |
Tarhonyás lecsó
A tarhonyát kevés kis zsiradékon barnára pirítunk, sózzuk, majd víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Paradicsomot, paprikát karikára vágjuk. 2 jó nagy fej vöröshagymát metéltre vágunk, kevés zsiradékon megdinszteljük. ...
bőveben » |
Megtekintve: 5 152 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Rakott burgonya újra gondolva
A kolbászt karikákra vágjuk,az étolajon megsütjük.
A tojásokat megfőzzük,héját lehúzzuk,majd felszeljük.
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük,majd leszűrjük.
Ezután összetörjük.
Egy alufóliát a tepsire ...
bőveben » |
Megtekintve: 4 850 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Kacsazsíros-lila hagymás pogácsa
A felkockázott lila hagymát 1 ek. kacsazsíron kicsit megdinszteljük.
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett ...
bőveben » |
Megtekintve: 6 607 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Ropogós fokhagymás mézes csirkemell, pirított tésztával
Pirított tészta hozzávalói:
1/2 csomag spagetti
5-6 fej gomba
1 fej lila hagyma
1/2 fej káposzta
1 szál sárgarépa
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerek, oregánó, bazsalikom
bőveben » |
Megtekintve: 10 189 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Vadas
A hagymát megdinsztelem, rászórom a cukrot, kicsit megkaramellizálom, majd ráteszem a húst, s mindkét oldalát kicsit megpiríton. Akár felszeletelve, akár egészben felrakom a húst, annyi vízzel, hogy ellepje. Természetesen előtte jól ...
bőveben » |
Megtekintve: 10 303 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Mustáros csirkemell
A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a felcsíkozott csirkemellet.
Fehéredésig sütjük,majd felöntjük a tejszínnel.Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a mustárt, majd fedő alatt puhára ...
bőveben » |
Megtekintve: 12 483 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Hóember (mézes krémes)
A margarint edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojásokat és a szódabikarbónát. Habosra keverjük a masszát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet.
Deszkán átgyúrjuk a tésztát, négy részre ...
bőveben » |
Megtekintve: 4 769 alkalommal |
Elkészítési idö: 90 - 105 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Kapros túrógombóc
A hozzávalókat összekeverem, kicsit állni hagyom, majd a gombóccá formált darabokat enyhén sós vízben kifőzöm. Közben kevés olajon megpirítom a zsemlemorzsát. A kifőtt gombócokat beleforgatom a zsemlemorzsába, és tejföllel ...
bőveben » |
Megtekintve: 12 733 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Sütőtökös-narancsos-almás dzsem
A sütőtököt cikkekre vágva megsütjük, vagy kockára vágva, gőzben megfőzzük. Az almát a cukorral a vízben fedő alatt puhára pároljuk, hozzáadjuk a sütőtököt, krumplitörővel összetörjük, nem baj, ha nem lesz teljesen sima. A ...
bőveben » |
Megtekintve: 6 090 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Tejfölös sajtos csirkemell tésztával
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Olajat felforrósítjuk, ebbe tesszük a húst, és hirtelen fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük, a fokhagymát, és kis lángon folytatjuk a hús sütését, amíg megpuhul. Ne süssük ...
bőveben » |
Megtekintve: 19 714 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
Aktuális receptek
 |
Medvehagymás saláta sajtkosárban
A paradicsomot, az uborkát, és a retket összedaraboljuk, a lilahagymát felszeleteljük és a salátakeverékhez adjuk. Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, és a reszelt sajt negyedét beletesszük. Picit sózzuk, borsozzuk ...
bőveben » |
Megtekintve: 7 375 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
piskótával töltött piskóta
Szokásos módon piskótát sütünk épp amilyen tepsibe akarunk, a lényeg hogy a széleit körbe le fogjuk vágni, ami megmarad azt ketté vágva majd egymás tetejére tesszük.
Ha megsült, hűlés után levágjuk a széleit körbe.
A lapokat ...
bőveben » |
Megtekintve: 12 301 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Citrommázas hólabda szelet
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 evőkanál kakaót, ...
bőveben » |
Megtekintve: 21 622 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Egyszerű olcsó diós süti
Elkészítése:
Tészta: A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet és a szodabikarbonát, valamint a tejet. Kivajazott lisztezett nagyobb méretű tepsibe öntjük a tésztát. A cukorral elkevert diót a ...
bőveben » |
Megtekintve: 13 900 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Gombás ragu leves
Elkészítése:
Az apróra kockázott hagymát és egy gerezd fokhagymát olajon megdísztelünk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpiritjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsom szószt, öntünk ...
bőveben » |
Megtekintve: 7 658 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Tejfölös gomba tarhonyával
A gombafejeket megtisztítom, majd sóval,borssal ízesített vízben puhára párolom.Közben elkészítem a sűrítéshez a pirospaprikás tejfölös mártást.
Az púpozott evőkanál lisztet elkeverem a csapott mokkáskanál őrölt ...
bőveben » |
Megtekintve: 9 155 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Bagoly torta
tészta:
1. A tojássárgákat 4 kanál cukorral fehéredésig keverjük,majd apránként hozzáadjuk a vizet. A tojásfehérjét a 2 kanál cukorral kemény habbá verjük. A fehérjéhez hozzáöntjük a tojássárgákat,majd apránként ...
bőveben » |
Megtekintve: 19 126 alkalommal |
Elkészítési idö: 90 - 105 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Kelttésztás cseresznyés süti
Egy tálban jól elkeverjük a lisztet, cukrot, élesztőt és hozzáadjuk a tejet, tojást, aromát, sót, 60 g olvasztott vajat és jól összegyúrjuk a tésztát, letakarjuk és kétszeresére kelesztjük.
Miután a tészta kétszeresére nőtt ...
bőveben » |
Megtekintve: 22 551 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Vese - velő
Elkészítés
1. A vesét félbevágjuk és megtisztitjuk a belső csatornáktól. Utána csíkokra szeljük és a tűzön leforrázzuk. Ha már habzik átöblítjük és ismét a tűzre tesszük. Ezt háromszor ismételjük meg.
2. A hagymát ...
bőveben » |
Megtekintve: 18 596 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Kráter süti (Pudingos kevert)
Elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni.
A tészta elkészítéséhez elöször a tojások sárgáját habosra keverjük a 25 dkg cukorral (a lisztet összekeverhetjük a kakaóval és a sütőporral a hozzáadás elött) majd ezután mehet ...
bőveben » |
Megtekintve: 177 378 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
Hasznos olvasmányok
A szőlő
Az ősz népszerű gyümölcse a szőlő. Jó ha tudjuk, hogy ízletessége mellett, a vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. Remek izomregeneráló.
tovább » |
Sóska
A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.
tovább » |
Hatékony koleszterinszint csökkentő
Ez a recept - állítólag - határos módon gyógyítja az egész testet, (elkészítettük). A receptet kardiológusok és onkológusok állították elő, hogy segítséget nyújtsanak a betegek kezelésében. Erősíti a szívet, szó szerint gyógyítja a májat, megvédi az agyat, megakadályozza a szívelégtelenséget, és bizonyos esetekben hatékony a rákkal szemben.
tovább » |
|