Még egy recept, látta már?

Epres-csokis zabpehelypuding

Megtekintve: 4600 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Grízsmarni
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Grízsmarni

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: nagyon olcsó

Elkészítve: 93 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 11 719 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • 20 dkg búzadara
  • 4 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg porcukor (tálaláshoz)
  • 6 ek sárgabarackdzsem (tálaláshoz)

Elkészítés:

1. A búzadarát 5 dkg olvasztott vajjal és a tejjel összekeverjük, majd 30-40 percig pihentetjük.
2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat /amit természetesen előtte nagyom megtisztítottunk/ és a keményre felvert tojásfehérjét.
3. Egy tepsibe felmelegítjük a maradék vajat és a masszát ráöntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 20 percig, szilárdulásig sütjük. Majd kivesszük a sütőből és villával összevagdaljuk. Rászórjuk a maradék cukrot és a mazsolát. Visszatoljuk a sütőbe és még 15-20 percig szárítjuk.
4. Porcukorral és házi sárgabarack dzsemmel tálaljuk.

sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 170 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Császármorzsa recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018