Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Főoldal

Hagymás csirkemáj

Elkészítés:
Hideg vízben a májat áztatjuk és megtisztítuk a hártyáitól. Felszeleteljük tetszés szerinti darabokra. A megtisztított hagymákat felaprítjuk hosszukás szeletekre. A ...

Elkészítési idő: 15 - 30 perc
Nehézség: egyszerű

bővebben...


Legfrissebb receptek

Almás falatok

Almás falatok

A tésztához a tojást,sót, olajat, cukrot simára keverünk, hozzáadjuk a joghurtot, majd a lisztes sütőporral együtt rugalmas tésztát gyúrunk. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, fahéjat, ...

bőveben »

Megtekintve: 80 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Krumplis puffancs

Krumplis puffancs

Az elő tésztát összekeverjük, és kb. 40-45 percet érni hagyjuk. Ha az idő letelt a főtészta hozzávalóival rugalmas tésztát készítünk, majd 30 percet pihentetjük. 12 db 100 gr-os darabokra osztjuk, gömbölyítjük, kicsit ...

bőveben »

Megtekintve: 218 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Nyuszi kosár

Nyuszi kosár

A tojások sárgáját 3 kanál cukorral kikeverünk habosra. A fehérjéket pici sóval keményre verjük, majd hozzáadunk 1 kanál cukrot. Óvatosan a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. ? Papírral ...

bőveben »

Megtekintve: 370 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Krémes piskótacsók

Krémes piskótacsók

A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, majd bele szitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk ...

bőveben »

Megtekintve: 756 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Pihe-puha sós stangli

Pihe-puha sós stangli

750-800 gr liszt 500 ml langyos víz 8 gr száraz élesztő 1 tk cukor 100 ml olaj 1 teáskanál só Spiccelni: 3 kanál liszt 1 kanál só pici szódabikarbóna

bőveben »

Megtekintve: 605 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Fahéjas fátyolkalács

Fahéjas fátyolkalács

Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. 2. Ezután kevergessük egy  villával simára, hogy a cukor feloldódjon. 3. Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az ...

bőveben »

Megtekintve: 665 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Darálós keksz ( a jó öreg süti)

Darálós keksz ( a jó öreg süti)

A hozzávalókat összedolgozzuk, elfelezzük, az egyikhez hozzáadunk 2 kanál kakaót+pici tejet. 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Utána ? ledaráljuk?. Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

bőveben »

Megtekintve: 850 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Kókuszhabos tekercs

Kókuszhabos tekercs

A tésztához az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókhoz adva rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva 1-2 órára betesszük a hűtőbe. Elkészítjük a habot: A tojásfehérjét az ecettel pici sóval gőz fölött keményre ...

bőveben »

Megtekintve: 564 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Juhtúrós kerék

Juhtúrós kerék

A lisztet a margarinnal, juhtúróval, tejföllel, a tojássárgájával, sóval összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Egy neylonba téve, hűvös helyre tesszük kb. 45 percig. Enyhén lisztezett felületen kb. 5 -7 mm-re nyújtjuk, majd ...

bőveben »

Megtekintve: 864 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Szilvalekváros banános kókuszos zabkeksz

Szilvalekváros banános kókuszos zabkeksz

A banánokat villával pépesre nyomkodjuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket. Pici sót, és a porcukrot. A mézet, a tojást is hozzákeverjük. Jól összegyúrjuk. 15 percre félretesszük állni. Kiskanállal kis adagokat ...

bőveben »

Megtekintve: 721 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű

Legutóbb olvasott receptek

Szilveszteri szerencsehozók

Szilveszteri szerencsehozók

Az alapanyagokat összedolgozzuk. Tejjel nyújtható tésztává gyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, a vastagsága attól függ,ki milyen vékony vagy vastag tésztát szeret. Ezután különböző kiszúrókkal kiszúrjuk a tésztát. ...

bőveben »

Megtekintve: 4 025 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Joghurtos foltos meggyes

Joghurtos foltos meggyes

1. A joghurtot,cukrot,vaníliás cukrot,étolajat a tojássárgákkal kézi mixerrel kikeverjük. 2. Hozzáadjuk a lisztet,sütőport. 3. Utoljára óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket. Majd kettévesszük a tésztát. Az egyik ...

bőveben »

Megtekintve: 11 016 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: egyszerű
Tepsis csirkecomb vele sült körettel

Tepsis csirkecomb vele sült körettel

A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően ...

bőveben »

Megtekintve: 18 216 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: könnyű
Epres-csokis zabpehelypuding

Epres-csokis zabpehelypuding

Késes aprítóval daráljuk finomra a zabpelyhet, majd az édesítőszerrel ízesített tejben főzzük meg ugyanúgy mintha tejbegrízt főznénk. Ha kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről és osszuk ketté a masszát: egyik felét ...

bőveben »

Megtekintve: 10 491 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Tormás virslileves

Tormás virslileves

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük. A szalonnazsíron a nagyon apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk, hozzáadjuk a leveszöldséget, felöntjük pici vízzel, puhára pároljuk, majd 1 liter vízzel ...

bőveben »

Megtekintve: 11 655 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Rácsos túrós

Rácsos túrós

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a több mint felét kinyújtom, és másik felét félretesszük a rácsozáshoz. 2. A maradékot kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe terítjük. 3. A töltelék hozzávalóit tálba mérjük. A ...

bőveben »

Megtekintve: 5 614 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Marcipános, narancsos hókifli

Marcipános, narancsos hókifli

Egy tálba tesszük a lisztet,elkeverjük a sóval,porcukorral. A vajat kisebb hasábokra vágjuk és a reszelt narancshéjjal a fentiekkel összegyúrjuk. 1 órát hidegen pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett munkalapra tesszük,4 darabra ...

bőveben »

Megtekintve: 5 847 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: egyszerű
Bodzás -epres joghurttorta

Bodzás -epres joghurttorta

Elkészítés: a piskótához kettéválasztjuk a tojásokat a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját . A masszát kb 22 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt ...

bőveben »

Megtekintve: 4 473 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: nehéz
Vancsi szelet

Vancsi szelet

Elkészítése: Tészta: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 4 vagy 5 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk mindet olyan méretűre, amekkora a tepsink. A tepsit kivajazzuk és egyenként kisütjük a lapokat 180 c fokon. Kb 5 -6 percig. Krém: A ...

bőveben »

Megtekintve: 11 940 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Karácsonyi gyümölcskenyér

Karácsonyi gyümölcskenyér

1 - A felolvasztott margarint a cukorral habosra keverjük. Miután elolvadt a cukor, belekeverjük az egész tojásokat, az aszalt gyümölcsöket, az aprított magvakat és a fűszereket. 2 - Miután elkevertünk mindent, beleszitáljuk a ...

bőveben »

Megtekintve: 8 168 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: egyszerű

Aktuális receptek

Bolero szelet

Bolero szelet

1. A tésztához a porcukrot és a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tojások fehérjét felverve. Előmelegített sütőben megsütjük. 2. A krémhez a tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral. A kihűlt ...

bőveben »

Megtekintve: 12 958 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

A megtisztított lencsét többször megmossuk,sóval, babérlevéllel, őrölt borssal, fűszerköménnyel és a rúd kolbászokat negyedelve feltesszük főni egy nagy edénybe. Ha puhára főtt hagymás, paprikás rántást készítünk, ...

bőveben »

Megtekintve: 8 563 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: egyszerű
Meggyes pite

Meggyes pite

A kimagozott meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk. A tésztához a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A 2 tojás sárgáját beletesszük, és gyorsan ...

bőveben »

Megtekintve: 15 755 alkalommal Elkészítési idö: 90 - 105 perc Nehézség: könnyű
Diós félholdak

Diós félholdak

A tojások sárgáját a cukorral és olvasztott margarinnal habosra keverjük, majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és lassan adagolva felváltva a fehérjehabbal a tojássárgás masszához ...

bőveben »

Megtekintve: 12 175 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Májjal töltött krumplifánk gombamártással

Májjal töltött krumplifánk gombamártással

Máj 1.A májat megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, csíkokra vágjuk. 2.A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a májat. Ízesítjük borssal, majoránnával. Puhára főzzük, a végén sózzuk, és hagyjuk ...

bőveben »

Megtekintve: 9 242 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Sajtos sonkás omlett

Sajtos sonkás omlett

A tojásokat felverjük. Serpenyőben kevés olajat felhevítünk. Ráöntjük a tojást,füszerezzük,omlettként megsütjük. Ha kész, tányérra tesszük,ráfektetjük a sonkaszeleteket,majd ráreszeljük a sajtot, pritaminpaprikát ...

bőveben »

Megtekintve: 10 328 alkalommal Elkészítési idö: alig 15 perc Nehézség: egyszerű
Fahéjas fátyolkalács

Fahéjas fátyolkalács

Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ezután kevergessük egy villával simára, hogy a cukor feloldódjon. Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az élesztőt, ...

bőveben »

Megtekintve: 10 433 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Túrós tészta

Túrós tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. A szalonnát kockára vágjuk, ropogósra kisütjük. A túrót elkeverjük a tésztával, sült szalonnával. Tetejére tejfölt teszünk.

bőveben »

Megtekintve: 7 907 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Bolgár sült csirke

Bolgár sült csirke

Először elkészítjük a paradicsomos szószt, amiben a csirke omlósra fog puhulni. A vöröshagymát apróra vágva pici olajon megpároljuk és a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Rátesszük a sűrített paradicsomot, 1-2 percig ...

bőveben »

Megtekintve: 9 220 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Kókuszos csigák

Kókuszos csigák

Elkészítése: Az élesztőt 1dl langyos tejben megfutatjuk. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, olvasztott rámát és a tojások sárgáját. Jól összedolgozzuk, majd 3 cipót formálunk belőle, félre tesszük. Elkészítjük a ...

bőveben »

Megtekintve: 10 748 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű

Hasznos olvasmányok

Sóska

A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.

tovább »

A szőlő

Az ősz népszerű gyümölcse a szőlő. Jó ha tudjuk, hogy ízletessége mellett, a vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. Remek izomregeneráló.

tovább »

Málna

Nyáron fogyasszuk frissen leszedve, de hűtőben, tálcán szétterítve pár napig eláll.

tovább »


A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020