Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
ReceptHadi Dobos
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:Elkészítés: ½ kg lisztet 10 dkg Canderellel, a margarinnal, szalalkálival, 2 egész tojással, csipetnyi sóval, és egy kis tejjel összegyúrunk. Az így kapott tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, majd a lapokat tepsi hátán, lassú tűzön megsütjük. Az egyik lapot csak félig sütjük meg, kivesszük és megszórjuk durvára vágott dióbéllel, majd visszatesszük és készre sütjük (ha rögtön rászórjuk a diót, megég).
Személyes jótanács:Este jó elkészíteni, mert így másnapig tudjuk pihentetni. A krémnek tényleg nagyon sűrűnek kell lennie, mert különben az éjszaka leple alatt kifolyik a tésztából!! |
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |