Még egy recept, látta már?

Fahéjas almás pohárdesszert

Megtekintve: 2632 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Hagymás szűzpecsenye mártásban
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (2,6 pont)Recept

Hagymás szűzpecsenye mártásban

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 307 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 31 520 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 1 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60dkg szűzpecsenye
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd foghagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • pácoláshoz:
  • bors
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 tk szójaszósz
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

A kb 2 cm-es darabokra felvágott szűzpenyenyét min. fél órát pácoljuk. (Amíg pácolódik addig felrakhatjuk a köretet.)
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen megsütjük az érmék mindkét oldalát, majd kivessszük egy tányérra. A serpenyőben maradt zsiradékban kevergetve üvegesre pirítjuk a hagymát, a pirított húsokat visszatesszük. Hozzátesszük az apróra vágott foghagymát felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt fél órát pároljuk. Ezután a fedőt levesszük és addig főzőgetjük a míg már csak kevés lé marad alatta. A tetejét megszórjuk liszttel, átkeverjük és ráöntjük a tejfölt. Felöntjük még kb. 1/2 dl vízzel (ha több mártást szeretnénk akkor többel) és pár perc alatt készre főzzük.

Én köretként tepsiben sült sült burgonyát adtam hozzá:
A burgonyákat nagyobb darabokra vagdossuk, összekeverjük egy kis vegetával, sóval, 1/2 kk borssal, karikákra vágott hagymával, olajjal és tepsibe tesszük. Az első kb 1/4 órát alufólia alatt süssük majd a fóliát levesszük, átkeverjük és tovább sütjük aranysárgára.

Jó étvágyat !

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód:

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Sertéshúsos recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020