Még egy recept, látta már?

Dobostorta

Megtekintve: 5866 alkalommal

Elkészítési idö: 90 - 105 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Hatlapos
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Hatlapos

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 123 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 41 172 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 sütőpor
  • tej
  • Krém:
  • 1 l tej
  • 1 ek. kakaó
  • 8 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát készítünk annyi tejjel, hogy laza tésztát kapjunk. 6 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és a felfordított tepsin hirtelen világosra sütjük.
A krém hozzávalóiból krémet főzünk. A lisztet összekeverjük a kakaóval, majd kevés tejet adunk hozzá és elkeverjük, hogy sűrűbb masszát kapjunk (így nem lesz csomós). Ezután adjuk hozzá a többi tejet és a cukrot is. Addig főzzük míg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és óvatosan hozzáadjuk a tojás sárgáját. Végül 5 dkg vajat keverünk bele.
Még melegen megkenjük vele az első lapot (kb fél centi vastagon), rátesszük a következő
lapot majd azt is megkenjük. Így fojtatjuk míg elfogynak a lapok. A tetejére nem kenünk krémet.
Pár órát állni hagyjuk, hogy puhuljon a tészta és utána szeleteljük.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 200 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020