![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 120 percnél több Nehézségi szint: közepes Árkategória: nagyon olcsó Elkészítve: 226 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 8 818 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A joghurtot és a tejszínt egy tálban alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a sót. Ezután borítsuk egy sűrű szövésű konyharuhába, erősen kössük batyuba. A kötésbe húzzunk át egy hosszúnyelű fakanalat, és lógassuk a batyut egy magasfalú edénybe, hogy bele tudjon az író csöpögni. Hűtőben hagyjuk így legalább 12-15 órát csepegni. Ezután borítsuk ki a konyharuhából, s jöhet a fűszerezés. Én metélőhagymával fűszereztem, de lehet akár pirospaprikával, köménnyel, fokhagymával, borssal, petrezselyemmel, stb. Az írót felhasználhatjuk levesbe, főzelékbe, de akár meg is ihatjuk.
Ebből a mennyiségből kb. 400 gramm vajkrém lesz.
Csak magas zsírtartalmú hozzávalókból lesz hibamentes vajkrémünk!
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |