Még egy recept, látta már?

Karácsonyi csokoládé torta

Megtekintve: 2863 alkalommal

Elkészítési idö: 75 - 90 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Hercegnői ruhák
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Hercegnői ruhák

Elkészítési idő: 105 - 120 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 122 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 6 069 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Tészta:
  • 6 db tojás
  • 4 dkg dió (pirított darált)
  • 11 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • Krém:
  • 8 dl tej
  • 3 tasak tejszínízű pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 35 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • ételfesték (sárga,piros,kék,zöld)
  • Díszítés:
  • 15 dkg marcipán
  • 8 csepp ételfesték (sárga,piros,kék,zöld)
  • színes cukorka
  • cukorgyöngy

Elkészítés:


Tészta:

1.A diót egy serpenyőben megpirítjuk és ledaráljuk.
2.A tojássárgákat 4 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral (8 dkg) kemény habbá verjük.
3.A kikevert tojássárgákhoz laza mozdulattal egy kézi habverő segítségével hozzáadjuk a tojásfehérjét,a sütőporral elkevert lisztet és a diót.
4.Kivajazott, lisztezett 13*23 cm-es püspökkenyér formába töltjük és előmelegített sütőben kb.30 percig 165 fokon készre sütjük.Tűpróbával győződjünk meg hogy átsült-e a tészta. Kihűlés után 4 felé vágjuk és kakaós krémmel kenjük meg. A tetejébe arányosan elosztva vágjunk 3 mélyedést így megkapjuk a 4 ruha alapját. Mindegyik közepébe szúrjuk bele a ruhákat majd a szívószálból meghajlított rudat is szúrjuk az elejébe és a hátuljába.A ruhákat akasszuk fel a rúdra.
5.Tortadíszítő segítségével különböző csillagcsövet használva a színes krémekből készítsük el a szoknyákat.

Krém:

1.A pudingport keverjük el a cukorral,majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet majd tördeljük bele a fehér csokoládét és főzzük meg. Hűtsük ki.A bőrösödés elkerülése végett vagy kevergessük,vagy takarjuk le folpakkal.
2.A vajat a cukorral keverjük habosra,majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot és keverjük össze.
3.Jó egyharmad részt vegyünk el amihez a kakaóport keverjük.Ezzel töltjük meg a tésztánkat. A maradék krémet osszuk el négy felé és színezzük meg ételfestékkel rózsaszín,sárga kék és zöld színűre.

Díszítés:

1.A marcipán masszánkat 4 felé osztjuk és ételfestékkel megszínezzük rózsaszín,kék,zöld és sárga színűre. Nagy méretű gémkapocsból hajtogassunk 4db vállfát és szükségünk lesz egy hosszú szívószálra amiből a ruhaakasztó rudat hajtogatjuk meg.
2.Kb.2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint ruhát szabunk ki belőle.Mindegyikből 2 db-ot ami közé vagy jégkrémes pálcikát vagy én műanyag kávé keverő pálcát raktam ami segítségével a tésztába tudtam szúrni.Ne felejtsük a ruhafogast is közé illeszteni. Tetszőlegesen díszítsük ki a ruhákat cukorgyönggyel,színes cukorral.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 165 °C
tepsi mérete: 13 cm

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Formatorta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020