Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Főoldal

Meggyes grízes

A meggyet ( a levével), 1 liter vízzel és 20 ek. kristálycukorral felfőzzük, egészen addig amíg a meggy teljesen puha nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a 22 ek. búzadarát, és néhány ...

Elkészítési idő: 75 - 90 perc
Nehézség: könnyű

bővebben...


Legfrissebb receptek

Zabpelyhes-sós keksz

Zabpelyhes-sós keksz

A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a pirospaprikát, és a sót szárazon keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, és a bazsalikomot. (ízlés szerint adjunk hozzá a fűszerekből, de arra figyeljünk, ...

bőveben »

Megtekintve: 22 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Mini croissant sajttal, baconnel.

Mini croissant sajttal, baconnel.

A bacon szeleteket vágjuk félbe, hogy beleférjenek majd a tésztába. Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd vízszintesen vágjuk félbe. Ezután mindkét tésztacsíkot vágjuk fel cikkekre. (én 7 cm-es cikkekre ...

bőveben »

Megtekintve: 25 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Monte Carlo keksz

Monte Carlo keksz

Keverjük össze a kétféle lisztet és a csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már jó morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kókuszreszeléket. ...

bőveben »

Megtekintve: 69 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Lazac Wellington módra

Lazac Wellington módra

Mindkét lazacfilét ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni hogy az ízek kellően átjárják. A cukkinit és a gombát vékonyan szeleteljük fel. Az olajat ...

bőveben »

Megtekintve: 72 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Zöldséges sárgaborsóleves

Zöldséges sárgaborsóleves

A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, adjuk hozzá a zsírt, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre a tálalásig. Az újhagymát vékonyan karikázzuk fel, majd a visszamaradt zsiradékon ...

bőveben »

Megtekintve: 75 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Pavlova fűszeres karamellizált almával

Pavlova fűszeres karamellizált almával

A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig ...

bőveben »

Megtekintve: 78 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Mogyorókrémes piskótatekercs

Mogyorókrémes piskótatekercs

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró ...

bőveben »

Megtekintve: 92 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel, áfonyamártással

Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel, áfonyamártással

A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vörös áfonyát is. (figyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl lágy, ezért a mascarponét aprónként ...

bőveben »

Megtekintve: 99 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Töltött csirkemell hercegnő burgonyával, almamártással

Töltött csirkemell hercegnő burgonyával, almamártással

A töltelék elkészítésével kezdjük, mert mielőtt a húsba töltenénk, érdemes pár órára betenni a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és majd könnyen tudjunk vele bánni. A gesztenyemasszát villával nyomkodjuk össze, majd adjuk ...

bőveben »

Megtekintve: 85 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Hóember (mézes krémes)

Hóember (mézes krémes)

A margarint edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojásokat és a szódabikarbónát. Habosra keverjük a masszát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet. Deszkán átgyúrjuk a tésztát, négy részre ...

bőveben »

Megtekintve: 54 alkalommal Elkészítési idö: 90 - 105 perc Nehézség: közepes

Legutóbb olvasott receptek

Diós félholdak

Diós félholdak

A tojások sárgáját a cukorral és olvasztott margarinnal habosra keverjük, majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és lassan adagolva felváltva a fehérjehabbal a tojássárgás masszához ...

bőveben »

Megtekintve: 5 869 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Fekete erdő szelet

Fekete erdő szelet

A hozzávalókból megsütöm a tésztát, amit ha kihűlt kettévágok. A pudingot meggylével és a cukorral felfőzőm, majd belekeverem a meggyet, ha kihűlt, elfelezem, és rákenem mindkét tésztára. A zselatint kevés meleg tejben ...

bőveben »

Megtekintve: 5 447 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Diós leveles

Diós leveles

A tésztát kiolvasztom, majd kinyújtom, nem túl vékonyra. Kockákra vágom, de lehet köröket is szaggatni belőle. A diót elkeverem kevés cukorral, mézzel, és a baracklekvérral. Mindegyik kocka közepébe teszek kis kanál diós ...

bőveben »

Megtekintve: 6 809 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Aszalt szilvával töltött karaj

Aszalt szilvával töltött karaj

A karajt kb.. 8 szeletre vágjuk fel, majd jól kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és végül lisztben megforgatjuk. Az almákat meghámozzuk kimagozzuk, majd felkockázzuk. Négy szelet húsra osszuk el a gyümölcsöket és a maradék szeletekkel ...

bőveben »

Megtekintve: 3 666 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: közepes
Diós-narancsos kocka

Diós-narancsos kocka

A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük, és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a ...

bőveben »

Megtekintve: 2 758 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Mustáros csirkemell

Mustáros csirkemell

A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a felcsíkozott csirkemellet. Fehéredésig sütjük,majd felöntjük a tejszínnel.Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a mustárt, majd fedő alatt puhára ...

bőveben »

Megtekintve: 7 173 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Batyus csirke

Batyus csirke

A húst befűszerezzük,majd mustárral bekenjük. A krumplit, hagymát megpucoljuk,a többit felszeleteljük. Fóliából 4 nagyobb darabot tépünk. Ráhalmozzuk a krumplit, hagymát,húst,szalonnát, paradicsomot,paprikát. A fólia széleit ...

bőveben »

Megtekintve: 9 475 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Tejfölös sajtos csirkemell tésztával

Tejfölös sajtos csirkemell tésztával

A csirkemellet csíkokra vágjuk. Olajat felforrósítjuk, ebbe tesszük a húst, és hirtelen fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük, a fokhagymát, és kis lángon folytatjuk a hús sütését, amíg megpuhul. Ne süssük ...

bőveben »

Megtekintve: 7 036 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Vancsi szelet

Vancsi szelet

Elkészítése: Tészta: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 4 vagy 5 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk mindet olyan méretűre, amekkora a tepsink. A tepsit kivajazzuk és egyenként kisütjük a lapokat 180 c fokon. Kb 5 -6 percig. Krém: A ...

bőveben »

Megtekintve: 4 920 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Baconbe tekert sajtos Stefánia

Baconbe tekert sajtos Stefánia

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra, és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen. A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki. A ...

bőveben »

Megtekintve: 760 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: könnyű

Aktuális receptek

Citromos mignon

Citromos mignon

A tojásokhoz hozzáadjuk a porcukrot és géppel kb. 5 percig fehéredésig keverjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük kb. 1-1,5 cm vastagon és a 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára ...

bőveben »

Megtekintve: 20 827 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Mozzarellás paradicsomsaláta bazsalikommal

Mozzarellás paradicsomsaláta bazsalikommal

A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk és egy üvegtálba tesszük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mozzarella sajtot, ízlés szerint sózzuk, beletörjük a fokhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal és jól összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe ...

bőveben »

Megtekintve: 3 571 alkalommal Elkészítési idö: alig 15 perc Nehézség: egyszerű
Fokhagymás tejfölös csirkemáj baconpaplan alatt

Fokhagymás tejfölös csirkemáj baconpaplan alatt

A csirkemájat megmossuk megtisztítjuk. Egy tepsi alját megszórjuk ételízesítővel, majd a csirkemájakat egymás mellé fektetjük. Pici sóval, őrölt borssal megszórjuk, majd az áttört fokhagymával és a paprikaőrleménnyel elkevert ...

bőveben »

Megtekintve: 4 739 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Képviselőfánk

Képviselőfánk

1. A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojásokat egyenként 2. Sütőpapírral bélelt tepsibe habzsákkal gömböket ...

bőveben »

Megtekintve: 6 438 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Palacsintafánk

Palacsintafánk

A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, levesszük a tűzről és hozzákeverjük (turmixgéppel könnyebb) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert ...

bőveben »

Megtekintve: 5 912 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Krumpli leves

Krumpli leves

Felkockázzuk a sertés nyúlját pár csepp zsiradékon felrakjuk dinsztelődni. Meghámozzuk a zöldségeket majd a krumplit, felkockázzuk és a nyúljához rakjuk és megkeverjük. Majd hozzákarikázzuk a zöldséget, és a répát ...

bőveben »

Megtekintve: 4 548 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: egyszerű
Herőke

Herőke

A hozzávalókat jól összegyúrjuk. 6 gombócra osztjuk. Jól lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Derelyevágóval csíkokat vágunk.(kb 15-20 cm) A csíkokat lazán feltekerjük, és forró olajban kisütjük. Hamar sül, ...

bőveben »

Megtekintve: 27 311 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Bagoly torta

Bagoly torta

tészta: 1. A tojássárgákat 4 kanál cukorral fehéredésig keverjük,majd apránként hozzáadjuk a vizet. A tojásfehérjét a 2 kanál cukorral kemény habbá verjük. A fehérjéhez hozzáöntjük a tojássárgákat,majd apránként ...

bőveben »

Megtekintve: 8 642 alkalommal Elkészítési idö: 90 - 105 perc Nehézség: közepes
Rántott hús torta

Rántott hús torta

Burgonyát megpucoljuk,felkockázzuk,sós vízbe megfőzzük és leszűrjük. Összenyomkodjuk és a tejföllel jó alaposan kikeverjük. Húst felszeleteljük,kiklopfoljuk és sóval megszórjuk. Beleforgatjuk a lisztbe,felvert ...

bőveben »

Megtekintve: 5 184 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Habos-joghurtos szeletek

Habos-joghurtos szeletek

1.A hozzávalókat tálba mérjük, csomómentesre keverjük, közepes méretű tepsibe öntjük, és 190 fokon világosra sütjük. 2.Hulala krémet elkészítjük, majd vastagon rákenjük a tetejére, végül megszórjuk cukordarával vagy ...

bőveben »

Megtekintve: 4 300 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű

Hasznos olvasmányok

Sóska

A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.

tovább »

A szőlő

Az ősz népszerű gyümölcse a szőlő. Jó ha tudjuk, hogy ízletessége mellett, a vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. Remek izomregeneráló.

tovább »

Körte

Az emberiség legalább 3000 éve ismeri, termeszti. Nemcsak ízletes és zamatos, hanem, jótékonyan hat szervezetünkre. Dietetikusok szerint a körte az egyik legjobb orvosság a depresszió ellen. Egyetlen körtével biztosíthatjuk a napi C vitamin és kálium szükségletet.

tovább »


A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018