Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Főoldal

Vörösbársony nyuszi torta

Tészta
Egy tálba összekevertem a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót.
Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikevertem a cukrot a margarinnal, majd ...

Elkészítési idő: 60 - 75 perc
Nehézség: közepes

bővebben...


Legfrissebb receptek

Sült alma diós töltelékkel

Sült alma diós töltelékkel

Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat vájjuk ki úgy, hogy nagyobb hely legyen a tölteléknek. Ezután citromlével alaposan csepegtessük meg, hogy ne barnuljon meg a húsa. A darált diót keverjük össze a mézzel (v. cukorral), a ...

bőveben »

Megtekintve: 234 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Csokoládés Szilvás, túrótorta

Csokoládés Szilvás, túrótorta

A tésztához a gőz felett összeolvasztjuk a vajat,és a darabokra tört csokoládét./ Ne legyen meleg/.A tojásokat kettéválasztjuk ,a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral ,majd hozzákeverjük a tojássárgáját és a vajas ...

bőveben »

Megtekintve: 197 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Gombás göngyölt tarja, fűszeres burgonyával

Gombás göngyölt tarja, fűszeres burgonyával

A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük a szeletekre vágott gombával együtt. Összekeverjük a megáztatott, és kinyomkodott zsemlével sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük majorannával, kevés pirospaprikával, ...

bőveben »

Megtekintve: 103 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: közepes
Háromszínű csokitorta

Háromszínű csokitorta

Csokis-vajas krém A csokis-vajas krémhez habosra keverjük a vajat. Az étcsokit felolvasztjuk, és szoba hőmérsékletűre hűtjük, majd hozzákeverjük a vajhoz. Hozzáadjuk a kakaót is, és simára keverjük, majd a porcukor és a ...

bőveben »

Megtekintve: 4 873 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Angol piskótacsók

Angol piskótacsók

A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, végre felé beledolgozzuk a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd keverőlapáttal a lisztet is hozzáadjuk. Nyomózsákba téve, sütőpapíros tepsibe nagyobb diónyi ...

bőveben »

Megtekintve: 365 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Diós-mákos kosárka

Diós-mákos kosárka

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk sima tésztává. Folpacka csomagolva egy-két órát hideg helyen pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A diót ( mákot) összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd ...

bőveben »

Megtekintve: 271 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Tejfölös pogácsa

Tejfölös pogácsa

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros tejbe, majd pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg zsírt (v. vajat) és morzsoljuk össze. Amikor már kezd morzsalékos lenni, ...

bőveben »

Megtekintve: 315 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: könnyű
Bonbonetti

Bonbonetti

Gőz felett megolvasztjuk a margarint, bele a cukor, a torta bevonó - ha elolvadt beleöntjük a villával felvert tojást, a pudingot, a darált diót, és kb. 8-10 percig főzzük. A tűzről levéve bele tördelünk 3 darab nápolyi ostya ...

bőveben »

Megtekintve: 351 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Túrós táska muffin

Túrós táska muffin

Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Olajjal lekenve duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A túróhoz adjuk a hozzávalókat, sima masszává ...

bőveben »

Megtekintve: 353 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: könnyű
Csípős-sült oldalas.

Csípős-sült oldalas.

Az oldalast ízlés szerint daraboljuk fel, majd dörzsöljük be alaposan a zúzott fokhagymával. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a fűszerekkel, majd öntsük fel annyi tejjel, hogy ellepje. Ezután ...

bőveben »

Megtekintve: 385 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: könnyű

Legutóbb olvasott receptek

Diétás boszorkányhab

Diétás boszorkányhab

1., Megmosom a gyümölcsöt. 2., Egy hosszú műanyag pohárban botmixerrel apróra zúzom (kivéve a díszítésre szánt néhány szemet). 3., Egyenként szétválasztom a tojásokat. 4., A tojásfehérjéket a kis csipet sóval kemény habbá ...

bőveben »

Megtekintve: 8 404 alkalommal Elkészítési idö: alig 15 perc Nehézség: egyszerű
Meggyzselés ,tejszínes-túrókrémes kocka

Meggyzselés ,tejszínes-túrókrémes kocka

A piskóta készítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt,majd hozzá keverjük a sütőporral,kakaóval elkevert lisztet. A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát bele öntjük,elsimítjuk. 180 fokra melegített ...

bőveben »

Megtekintve: 2 710 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Fahéjas / Karobos csiga tócsni tésztából

Fahéjas / Karobos csiga tócsni tésztából

A tésztához a cukkinit lereszelem A tojást felverem egy tálban A felvert tojást hozzákeverem a cukkinihez, majd belekeverem a darált zabpelyhet Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszek, majd vékonyan megkenem kókuszolajjal. A masszát ...

bőveben »

Megtekintve: 5 508 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Tántorgó kakas

Tántorgó kakas

A kakast besózzuk. A finomra vágott vöröshagymát olajon megfuttatjuk. Majd húsdarabok mindkét oldalát ezen a vöröshagymán megpirítjuk. Ahogyan pirulnak sorban a húsok tepsibe szedjük őket. A sört, a konyakot, a mustárt, borsot, ...

bőveben »

Megtekintve: 7 670 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: közepes
Húsvéti kosár

Húsvéti kosár

1.1 dl tejet 1 evőkanál porcukorral meglangyosítunk, beletesszük az élesztőt és 2 evőkanál lisztet. 1/4 óráig pihentetjük. 2.A maradék liszthez adjuk a sót, cukrot, reszelt citromhéjat,f elolvasztott,d e kihűtött vajat, ...

bőveben »

Megtekintve: 4 334 alkalommal Elkészítési idö: 90 - 105 perc Nehézség: közepes
Harcsa halászlé

Harcsa halászlé

A megtisztított halakat filézzük ki. A félbevágott vöröshagymával, sóval, borssal, fokhagymával, őrölt pirospaprikával és fejenként egy liter vízzel öntsük fel a csontokat és a fejet, és főzzük legalább 2 - 2,5 órán ...

bőveben »

Megtekintve: 3 492 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: könnyű
Sajtos perec

Sajtos perec

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük. Előző este is el lehet készíteni a tésztát. Lisztezett nyújtólapon kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd reszelt sajttal ...

bőveben »

Megtekintve: 7 657 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Kókuszkocka másképp

Kókuszkocka másképp

Tészta: 6 tojás fehérjét 15dkg porcukorral gőz fölött felverjük. 6 tojás sárgáját egyenként hozzáadjuk fél csomag sütőporral, 4 csomag vanília pudinggal és 1 csomag vaniliás cukorral összekeverjük, forró sütőben ...

bőveben »

Megtekintve: 6 117 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Alma pongyolában

Alma pongyolában

Először elkészítem a palacsintatésztát, illetve ez sűrűbb massza lesz, mint a hagyományos palacsintatészta. Utána az almák közepét eltávolítom, meghámozom és felkarikázom. Én 1 db almát 5 felé szoktam vágni, kb. 5 szeletre, ...

bőveben »

Megtekintve: 8 952 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: egyszerű
Ropogós fokhagymás mézes csirkemell, pirított tésztával

Ropogós fokhagymás mézes csirkemell, pirított tésztával

Pirított tészta hozzávalói: 1/2 csomag spagetti 5-6 fej gomba 1 fej lila hagyma 1/2 fej káposzta 1 szál sárgarépa 2-3 gerezd fokhagyma fűszerek, oregánó, bazsalikom

bőveben »

Megtekintve: 5 641 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes

Aktuális receptek

Levendulakrémes párnácskák

Levendulakrémes párnácskák

Tészta 1.A lisztet, a cukrot, a vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a hideg vizet. Jól összedolgozzuk, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 2.A hűtőből kivéve lisztezett deszkára tesszük a ...

bőveben »

Megtekintve: 5 277 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Kamion torta

Kamion torta

1. Elkèszítjük a kakaós krèmet: a cukrot szárazon összekavarjuk a liszttel ès a kakaóval, majd hozzáadjuk a folyadèkot ès a tojást azzal is jól elkavarjuk egy kèzi habverő segítsègèvel. Vastag aljú ...

bőveben »

Megtekintve: 4 473 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Lekváros táska

Lekváros táska

A hozzá valókat egy tálba rakom ,az élesztőt megfuttatom kevés tejben hozzáadom a többihez.Az egészet össze dolgozom.szükség szerint adom hozzá a tejet hogy puha könnyű tésztát kapjak.Utána ujjnyi vastagra nyújtom négyzeteket ...

bőveben »

Megtekintve: 7 844 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta

Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta

A piskóta elkészítése: A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk. A krém elkészítése: A csokit darabokra ...

bőveben »

Megtekintve: 5 244 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: könnyű
Töltött burgonya

Töltött burgonya

Első lépés: A krumplikat meghámozzuk, a közepüket kivájjuk és belerakjuk őket egy üres tepsibe. A krumplik közepét szintén a serpenyőbe szórjuk, majd megsózzuk őket. Második lépés: A darált húshoz hozzá adjuk a fűszereket, a ...

bőveben »

Megtekintve: 10 141 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Amerikai fasírt

Amerikai fasírt

1. A húshoz hozzáadjuk a tojást, ketchupot, mustárt, majd a hagymát belereszeljük. Beletesszük a sót és a borsot, majd alaposan összedolgozzuk. 2. Egy gyümölcskenyérformát kiolajozunk és megszórjuk zsemlemorzsával. 3. Először a ...

bőveben »

Megtekintve: 13 007 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Zsemle koszorú

Zsemle koszorú

A hozzávalókból a sonka kivételével tésztát készítünk. Kicsit kelni hagyjuk. Ha megkelt, két részre vesszük, az egyik részbe belegyúrjuk a sonkát. Mindkét tésztát 12 szeletre vágjuk, kis zsemléket formázunk belőle. A vizet ...

bőveben »

Megtekintve: 5 125 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Olivás spenótos pite

Olivás spenótos pite

A zúzott fokhagymát az olajba tesszük, rádobjuk a spenótot, majd picit pároljuk. A tésztához a lisztet a sóval vajjal sütőporral és a tojással összedolgozzuk, 1 órára hűtőbe tesszük. Túrót a tejföllel, tojással, sóval ...

bőveben »

Megtekintve: 5 659 alkalommal Elkészítési idö: 90 - 105 perc Nehézség: könnyű
Meggyes-gesztenyés alagút

Meggyes-gesztenyés alagút

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. 2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ...

bőveben »

Megtekintve: 7 641 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Jambori

Jambori

1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, a citrom levét kicsavarjuk. 2. Egy nagy fazékba beletesszük a gyümölcsöket és a citromlevet, felforraljuk, majd még 25 percig főzzük. 3. Hozzáadjuk a cukrot és még főzzük 15 ...

bőveben »

Megtekintve: 6 985 alkalommal Elkészítési idö: 90 - 105 perc Nehézség: könnyű

Hasznos olvasmányok

Málna

Nyáron fogyasszuk frissen leszedve, de hűtőben, tálcán szétterítve pár napig eláll.

tovább »

Körte

Az emberiség legalább 3000 éve ismeri, termeszti. Nemcsak ízletes és zamatos, hanem, jótékonyan hat szervezetünkre. Dietetikusok szerint a körte az egyik legjobb orvosság a depresszió ellen. Egyetlen körtével biztosíthatjuk a napi C vitamin és kálium szükségletet.

tovább »

Sóska

A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.

tovább »


A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020