![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 60 - 75 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: nagyon olcsó Elkészítve: 5 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 186 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő beletesszük a többi hozzávalót is és jó alaposan átgyúrjuk a tésztát.
Meleg helyen kelesszük duplájára a tésztát 40 perc alatt.
A káposzta elkészítéséhez elég annyi idő, amíg hagyjuk a tésztát kelni. Lereszeljük, vagy aprítógéppel picire daráljuk a megtisztított káposzta leveleit, sózzuk és állni hagyjuk egy ideig. Később kinyomkodjuk belőle a vizet, majd kevés zsiradékon, alacsony hőfokon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, néhányszor átkeverve hagyjuk jól megpuhulni.
A megkelt tésztát 10 részre osztjuk és egyenként egy kisebb kör alakra nyújtjuk és megtöltjük 2-3 evőkanálnyi káposztával, majd ráhajtjuk félhold alakban a tészta másik felét, a széleit jól rányomkodjuk és még egy villa hegyével végigjárjuk a széleket, így biztosan nem fog szétnyílni sütés közben. Ugyanígy járjunk el az összes többi tésztadarabbal.
Sütőpapírral borított tepsire tesszük, megszúrjuk villával néhány helyen, megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben megsütjük 180 C fokon 20 perc alatt.
Jó étvágyat!
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C
Érdemes tűpróbát végezni hogy valóban megsültek e.
Joghurttal, kefirrel a legfinomabb!
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |