Még egy recept, látta már?

Diétás boszorkányhab

Megtekintve: 6635 alkalommal

Elkészítési idö: alig 15 perc

Nehézség: egyszerű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Karácsonyfa kalács
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,5 pont)Recept

Karácsonyfa kalács

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 146 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 6 924 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • Tészta
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tasak instant élesztő
  • 2 dl tej
  • Töltelék
  • 3 ek nutella
  • Dekoráció
  • 2 ek tej
  • 1.5 dl víz
  • 3 teáskanál cukor
  • 1 ek cukorgyöngy (hópihe)

Elkészítés:

1. A lisztet elkeverjük a cukorral és az élesztővel.Közepébe lyukat készítünk amibe beleöntjük a felolvasztott kihűtött vajat,a tejet és a felvert tojásokat.
2. A tésztát jól kidolgozzuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk és háromszög alakúra nyújtjuk.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belerakjuk az első háromszöget amit megkenünk 1 evőkanál nutellával amit előtte egy kicsit megmelegítünk,hogy könnyebben kenhető legyen.Erre rakjuk a második tésztát nutellázzuk majd a harmadik tésztát amit szintén megkenünk nutellával és a tetejére kerül a negyedik tészta.
4. Éles késsel megformázzuk a fenyőfa törzsét és mindkét oldalt 1-1.5 cm-es csíkokat vágunk a tésztába amit kétszer megcsavarunk.Majd 1/2 óráig még kelesztjük meleg helyen.
5. Előmelegítjük a sütőt és mielőtt beraknánk a kalácsot tejjel megkenjük a tetejét és hópihe cukorral díszítjük.(illetve mindenki ízlésének megfelelően) Kb. 20-25 percig sütjük. Amíg sül a vízből és a cukorból szirupot készítünk. Ha megsült a kalácsunk a sziruppal többször átkenjük,hogy szép fénye legyen

sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Töltött kelt tészta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018