Még egy recept, látta már?

Sajtos-aszalt szilvás harcsafelfújt

Megtekintve: 4388 alkalommal

Elkészítési idö: 90 - 105 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Karamellás csokis kosárka
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,2 pont)Recept

Karamellás csokis kosárka

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 158 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 10 066 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 1?2 bögre finomliszt /250 ml/
  • 1?4 bögre cukrozatlan (holland) kakaópor
  • 1?4 tk só
  • 100 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1?2 bögre porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tojás sárgája (szobahőmérsékletű)
  • 1?2 tk vanília kivonat
  • 2-3 evőkanál tej
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 15 dkg kristály cukor
  • 3 ek finomliszt
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A kosarak készítése:
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
20 db kosárkát vékonyan étolajjal kikenjük.
Tészta gombócokat formázunk,majd szép egyenletesen kibéleljük a kosárkákat.
A kosárkák alját egy villával szurkáljuk k meg,hogy ne púposodjon fel.
180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Kicsit várjunk,hogy lehűljön és óvatosan vegyük ki a formából.
Krém készítés:
Egy lábasban a cukrot felolvasztjuk,szép arany barnára karamelizáljuk.
1 dl tejjel felöntjük és a karamell teljes felolvadásig kevergetjük.
A megmaradt tejben a lisztet simára keverjük és a karamellt besűrítjük.
Kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Fokozatosan,apránként a karamell krémbe keverjük.
Jól kihabosítjuk.
A krémmel betöltjük a kosárkákat.
Ízlésünk szerint díszítjük.
Én mindet megszórtam trió csoki forgáccsal,majd koktél cseresznyével,marcipán levéllel és Toffifee csokival díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Kosárka recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020