Még egy recept, látta már?

Cukkinis-mascarpones quiche, avagy francia pite

Megtekintve: 10467 alkalommal

Elkészítési idö: 75 - 90 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Karamelles halloween mousse Picipiros Konyhájából
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Karamelles halloween mousse Picipiros Konyhájából

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 34 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 3 100 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Moussehoz:
  • - 8 db tojás sárgája
  • - 50 g kristálycukor
  • - 360 ml cukrászhab a sárgájához
  • - 260 g fehércsoki
  • - 240 ml cukrászhab a kész krémhez
  • - szilikonos vagy műanyag agy forma
  • Töltelékhez:
  • - 6 kanál villával összetört eper
  • Öntethez:
  • - 200 g cukor
  • - 100 g margarin
  • - 120 g habtejszín
  • - pár csepp vörös ételfesték

Elkészítés:

1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot közepes lángon felmelegítjük, de nem forraljuk, majd lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a sárgájás habot és sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleöntjük a kockákra tördelt fehércsokit és addig keverjük, míg teljesen felolvad benne. Folpackot tapasztunk az edényben a krém felületére hogy ne bőrösödjön, hagyjuk langyosra hűlni majd hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen lehűlni.

2. A krémhez kimért cukrászhabot keményre verjük, majd belekeverjük a hűtőből kivett krémet és egyneművé keverjük egy spatulával. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

3. Az agy formánkat félig megtöltjük a mousse krémmel és 20 percre fagyasztóba tesszük.

4. A fagyasztóból kivéve rákanalazzuk a zúzott epret a moussera, ráöntjük a maradék mousset és egy éjszakára fagyasztóba tesszük.

5. Másnap elkészítjük a karamellt. A cukrot egy edényben felhevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a margarint. Visszatesszük tartalék lángon a tűzre, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a habtejszínt, végül csepegtetünk bele pár csepp vörös ételfestéket. Amikor már szép, sima a karamellünk, félretesszük és hagyjuk kihűlni.

6. Ha kihűlt a karamell, kivesszük a fagyasztóból a mousset, késsel kicsit végigmegyünk a mousse és a forma között, aljára tálcát helyezünk, átfordítjuk és az agyunkat egy picit letakarjuk meleg vizes konyharuhával. Hagyjuk így szobahőmérsékleten állni fél órát.

7. A formát nagyon óvatosan lehúzzuk, meglocsoljuk a mousset a sűrű karamellel és fogyasztásig hűtőbe tesszük.

főzési idő:

Személyes jótanács:

Ha elakadnátok, nézzétek meg az elkészítési folyamatról készült videóm a Picipiros Konyhája nevű Facebook oldalamon, ahol szívesen válaszolok a recepttel kapcsolatos kérdéseitekre is.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb desszertek

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020