![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 8 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 2 309 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot közepes lángon felmelegítjük, de nem forraljuk, majd lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a sárgájás habot és sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleöntjük a kockákra tördelt fehércsokit és addig keverjük, míg teljesen felolvad benne. Folpackot tapasztunk az edényben a krém felületére hogy ne bőrösödjön, hagyjuk langyosra hűlni majd hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen lehűlni.
2. A krémhez kimért cukrászhabot keményre verjük, majd belekeverjük a hűtőből kivett krémet és egyneművé keverjük egy spatulával. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
3. Az agy formánkat félig megtöltjük a mousse krémmel és 20 percre fagyasztóba tesszük.
4. A fagyasztóból kivéve rákanalazzuk a zúzott epret a moussera, ráöntjük a maradék mousset és egy éjszakára fagyasztóba tesszük.
5. Másnap elkészítjük a karamellt. A cukrot egy edényben felhevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a margarint. Visszatesszük tartalék lángon a tűzre, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a habtejszínt, végül csepegtetünk bele pár csepp vörös ételfestéket. Amikor már szép, sima a karamellünk, félretesszük és hagyjuk kihűlni.
6. Ha kihűlt a karamell, kivesszük a fagyasztóból a mousset, késsel kicsit végigmegyünk a mousse és a forma között, aljára tálcát helyezünk, átfordítjuk és az agyunkat egy picit letakarjuk meleg vizes konyharuhával. Hagyjuk így szobahőmérsékleten állni fél órát.
7. A formát nagyon óvatosan lehúzzuk, meglocsoljuk a mousset a sűrű karamellel és fogyasztásig hűtőbe tesszük.
főzési idő:
Ha elakadnátok, nézzétek meg az elkészítési folyamatról készült videóm a Picipiros Konyhája nevű Facebook oldalamon, ahol szívesen válaszolok a recepttel kapcsolatos kérdéseitekre is.
Egyéb kategóriák:
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |