![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 60 - 75 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: olcsó Elkészítve: 39 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 3 702 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Az elő tésztát összekeverjük, és kb. 40-45 percet érni hagyjuk.
Ha az idő letelt a főtészta hozzávalóival rugalmas tésztát készítünk, majd 30 percet pihentetjük. 12 db 100 gr-os darabokra osztjuk, gömbölyítjük, kicsit pihentetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy , hogy kb ujjnyi hézag legyek a zsemlék között. Ha nagy a tepsi akkor keretet keretet teszünk a zsemlék köré. Most olvasztott vajjal megkenjük a zsemlék oldalát , és meleg helyen kb. 30-40 perc alatt megkelesztjük. Tetejét tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. (opcionális). 210 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, amit azonnal 190 C fokra csökkentünk. Kb. 20-25 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 190 °C
Nagyon finom, pihe-puha.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |