![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 15 - 30 perc Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: nagyon olcsó Elkészítve: 48 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 4 698 alkalommal Továbbküldve: 1 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük 3 ek cukorral fehéredésig. A fehérjét kezdjük el felverni, a vége felé, amikor már majdnem kemény tegyünk bele 3 ek cukrot és így verjük tovább, ameddig kőkemény habot nem kapunk.
Egy edénybe beleöntjük a tejet. A tejet a vaníliás cukorral és egy csipet sóval (így jobban kiadja az édes ízét a kész desszert) feltesszük forralni. Amikor elkezd forrni a tej, a tojássárgájával elkevert cukrot lassan belecsorgatjuk és közben folyamatosan kevergatjük.
Kis lángon főzzük tovább és egy kanál segítségével beleszaggatjuk a felvert tojásfehérjét. A habgaluskák mindkét oldalát 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük. Ha az összes galuskát kiszaggattuk a tűzhelyet elzárjuk, visszatesszük a fazékba az galuskákat és jól lehűtve tálaljuk.
főzési idő:
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |