Még egy recept, látta már?

Diétás lusta piskóta durumbúzalisztből

Megtekintve: 15221 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Madártej 30 perc alatt
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,5 pont)Recept

Madártej 30 perc alatt

Elkészítési idő: 15 - 30 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: nagyon olcsó

Elkészítve: 141 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 7 310 alkalommal

Továbbküldve: 1 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 l házi tej
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Cukor ízlés szerint (kb 6 ek)

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük 3 ek cukorral fehéredésig. A fehérjét kezdjük el felverni, a vége felé, amikor már majdnem kemény tegyünk bele 3 ek cukrot és így verjük tovább, ameddig kőkemény habot nem kapunk.
Egy edénybe beleöntjük a tejet. A tejet a vaníliás cukorral és egy csipet sóval (így jobban kiadja az édes ízét a kész desszert) feltesszük forralni. Amikor elkezd forrni a tej, a tojássárgájával elkevert cukrot lassan belecsorgatjuk és közben folyamatosan kevergatjük.

Kis lángon főzzük tovább és egy kanál segítségével beleszaggatjuk a felvert tojásfehérjét. A habgaluskák mindkét oldalát 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük. Ha az összes galuskát kiszaggattuk a tűzhelyet elzárjuk, visszatesszük a fazékba az galuskákat és jól lehűtve tálaljuk.

főzési idő:

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb desszertek

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020