Még egy recept, látta már?

Fantázia buborék

Megtekintve: 4161 alkalommal

Elkészítési idö: 60 - 75 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Madeira sütemény Picipiros Konyhájából
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Madeira sütemény Picipiros Konyhájából

Elkészítési idő: 75 - 90 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 8 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 450 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Piskótához:
  • - 3 db tojás
  • - 10 dkg félig olvadt margarin
  • - 12 dkg kristálycukor
  • - 1 db lime reszelt héja
  • - fél lime facsart leve
  • - 250 ml tej
  • - 30 dkg liszt
  • - 1 cs sütőpor
  • - 1 cs vaníliás cukor
  • - 1 kk vanília aroma
  • Krémhez:
  • - 250 g mascarpone
  • - 1 db lime reszelt héja
  • - fél lime facsart leve
  • - 500 ml cukrászhab
  • Díszítéshez:
  • - 12 szem eper vékonyra szeletelve
  • - 1 tálca áfonya
  • - fél citrom reszelt héja
  • - egy marék mentalevél

Elkészítés:

1. A piskótához a tojásokat, a margarint és a cukrot közepes fokozaton, 5 percen át verjük. Ne ijedjünk meg ha darabos lesz :) Ezután alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a reszelt limeot, majd felváltva adagolva a tejet és a lisztet, végül a sütőport, a vaníliás cukrot, a lime levet és az aromát.
Szép, sima, egynemű tésztává keverjük.

2. Egy 30 cm-es, püspökkenyér sütőformát olajjal vékonyan kikenünk, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 C°-on tűpróbáig sütjük. Hosszában kettévágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A mascarponet a reszelt limeal és fél lime levével közepes fokozaton elkezdjük felverni, közben pedig lassan öntjük hozzá a cukrászhabot. Keményedésig verjük a krémet és csillag végű habzsákba töltjük.

4. A habzsákból a sütemény alsó, vágott felére 6x3 db kb 4 cm magas halmocskát nyomunk körkörösen, majd a sorban 2-2 eperszeletet és 3-3 szem áfonyát nyomunk finoman a habba. Rátesszük a piskóta tetejét és ugyanezt megismételjük a sütemény tetején is, 2x 5 halmocskával, 2-2 szelet eperrel és 3-3 áfonyával.

5. Végül meghintjük egy kis reszelt citrommal, beletűzdelünk pár mentalevelet és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 170 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Habos sütemény recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020