![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 75 - 90 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 8 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 450 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. A piskótához a tojásokat, a margarint és a cukrot közepes fokozaton, 5 percen át verjük. Ne ijedjünk meg ha darabos lesz :) Ezután alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a reszelt limeot, majd felváltva adagolva a tejet és a lisztet, végül a sütőport, a vaníliás cukrot, a lime levet és az aromát.
Szép, sima, egynemű tésztává keverjük.
2. Egy 30 cm-es, püspökkenyér sütőformát olajjal vékonyan kikenünk, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 C°-on tűpróbáig sütjük. Hosszában kettévágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A mascarponet a reszelt limeal és fél lime levével közepes fokozaton elkezdjük felverni, közben pedig lassan öntjük hozzá a cukrászhabot. Keményedésig verjük a krémet és csillag végű habzsákba töltjük.
4. A habzsákból a sütemény alsó, vágott felére 6x3 db kb 4 cm magas halmocskát nyomunk körkörösen, majd a sorban 2-2 eperszeletet és 3-3 szem áfonyát nyomunk finoman a habba. Rátesszük a piskóta tetejét és ugyanezt megismételjük a sütemény tetején is, 2x 5 halmocskával, 2-2 szelet eperrel és 3-3 áfonyával.
5. Végül meghintjük egy kis reszelt citrommal, beletűzdelünk pár mentalevelet és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 170 °C
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |