Még egy recept, látta már?

Piskótatekercs különleges krémmel

Megtekintve: 3053 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: egyszerű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Májjal töltött krumplifánk gombamártással
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Májjal töltött krumplifánk gombamártással

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 131 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 6 544 alkalommal

Továbbküldve: 2 ismerősnek

Elmentette: 1 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • Máj
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 1 teáskanál majoránna
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • Fánk
  • 13 dkg burgonya (főtt, áttört)
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 30 dkg finomliszt
  • 4 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • Gombamártás
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 40 dkg gomba
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • rozmaring ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • Sütés, tálalás
  • 7 dl kókuszolaj
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:

Máj

1.A májat megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, csíkokra vágjuk.
2.A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a májat. Ízesítjük borssal, majoránnával. Puhára főzzük, a végén sózzuk, és hagyjuk kihűlni.

Fánk

1.A burgonyát megmossuk, felrakjuk főzni. Ha megfőtt, a héjától megszabadítjuk, és burgonyanyomón áttörjük.
2.A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
3.A lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgákat, a sót, a tört burgonyát egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és 40 percig meleg helyre tesszük keleszteni.
4.Ha megkelt a tésztánk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk a tésztát, képzeletben megfelezzük, és az alsó felébe a májból kis halmokat rakunk (az olajos szaft nélkül), majd a felső részét a tésztának ráhajtjuk, és körbenyomkodjuk a májkupacokat. Fánkszaggatóval kiszúrjuk. A másik cipóval is ugyanígy járunk el.
5.Forró olajban kisütjük.

Gombamártás

1.A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
2.A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borssal, rozmaringgal, ételízesítővel ízesítjük. Puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
3.A tejszínnel elkeverjük a lisztet, és behabarjuk vele a gombát, majd hozzáadjuk a tejfölt is.

Sütés, tálalás

A kisült fánkokat tányérra rakjuk, leöntjük a gombamártással, és reszelt füstölt sajttal megszórjuk.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód:

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Töltött fánk recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020