![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 131 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 6 544 alkalommal Továbbküldve: 2 ismerősnek Elmentette: 1 látogató Értékeld te is a receptet: |
Máj
1.A májat megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, csíkokra vágjuk.
2.A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a májat. Ízesítjük borssal, majoránnával. Puhára főzzük, a végén sózzuk, és hagyjuk kihűlni.
Fánk
1.A burgonyát megmossuk, felrakjuk főzni. Ha megfőtt, a héjától megszabadítjuk, és burgonyanyomón áttörjük.
2.A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
3.A lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgákat, a sót, a tört burgonyát egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és 40 percig meleg helyre tesszük keleszteni.
4.Ha megkelt a tésztánk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk a tésztát, képzeletben megfelezzük, és az alsó felébe a májból kis halmokat rakunk (az olajos szaft nélkül), majd a felső részét a tésztának ráhajtjuk, és körbenyomkodjuk a májkupacokat. Fánkszaggatóval kiszúrjuk. A másik cipóval is ugyanígy járunk el.
5.Forró olajban kisütjük.
Gombamártás
1.A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
2.A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borssal, rozmaringgal, ételízesítővel ízesítjük. Puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
3.A tejszínnel elkeverjük a lisztet, és behabarjuk vele a gombát, majd hozzáadjuk a tejfölt is.
Sütés, tálalás
A kisült fánkokat tányérra rakjuk, leöntjük a gombamártással, és reszelt füstölt sajttal megszórjuk.
főzési idő:
sütési idő:
sütési mód:
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |