Még egy recept, látta már?

Kókuszkocka (picit másképp)

Megtekintve: 655 alkalommal

Elkészítési idö: 60 - 75 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Mákos - meggyes - diós - áfonyás - lekváros bejglik
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,7 pont)Recept

Mákos - meggyes - diós - áfonyás - lekváros bejglik

Elkészítési idő: 75 - 90 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 158 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 4 274 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • Hozzávalók a tésztához (7 db 25 dkg-os tészta)
  • - 1 kg liszt
  • - 20 dkg vaj
  • - 15 dkg zsír
  • - 5 dkg friss élesztő
  • - 2 tojássárga
  • - 8 dkg cukor
  • - 3 dl tej (ez függ a liszt vízfelvevő-képességétől!)
  • - csipet só
  • Kenéshez: két kisebb tojás szétválasztva
  • Mákos-meggyes töltelék (25 dkg-os tésztához):
  • - 15 dkg darált mák
  • - 6 dkg cukor (ízlés szerint)
  • - egy marék fagyasztott meggy
  • - fél üveg meggybefőtt (ízlés szerint)
  • Diós-vörösáfonyás töltelék (25 dkg-os tésztához):
  • - 16 dkg darált dió
  • - 6 dkg cukor (ízlés szerint)
  • - 1 citrom reszelt héja
  • - 3-4 dkg aszalt vörösáfonya
  • - néhány evőkanál tej
  • - 1 evőkanál baracklekvár
  • Diós-szilvalekváros töltelék (25 dkg-os tésztához):
  • - 18 dkg darált dió
  • - 6 dkg porcukor
  • - 8 dkg kristálycukor
  • - 20 ml víz
  • - tojásfehérje
  • - szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, puha vajat, cukrot, tojást, sót, élesztőt majd a langyos tej nagy részét. Elkezdjük összedolgozni és közben folyamatosan pótoljuk a tejet addig, amíg egy nem túl lágy, de jól alakítható, omlós tésztát kapunk. A készre gyúrt tésztát letakarjuk és hűvös helyen 1,5 órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a töltelékeket.
A begyúrt tészta össztömege 1,77 kg, ezt 7 db, 25 dkg-mos tésztára elosztjuk, így 7x25 dkg töltelékre van szükség.
A töltelékek itt megadott mennyisége egy darab, 25 dkg-os tésztához van megadva!!! Ezeket fel lehet szorozni ízlés szerint.

Mákos-meggyes töltelék (25 dkg-os tésztához):
A mákot a cukorral ledaráljuk, a meggyet kiolvasztjuk. Összekeverjük őket, a meggylét is felhasználva. Így kapunk egy megfelelően lágy tölteléket. Amikor ezt elkenjük a tésztán, megszórjuk még meggybefőttel is. Érdemes a meggyet negyedelni, vagy még kisebbre vágni, sokkal jobban eloszlik a mákban!

Diós-vörösáfonyás töltelék (25 dkg-os tésztához):
A darált diót, cukrot, áfonyát, citromhéjat összekeverjük. Néhány kanál tejjel megfelelő állagúra hígítjuk, ami már nem morzsalékos de nem is folyós. A diótöltelék előtt megkenjük egy evőkanál baracklekvárral a tésztát.

Diós-szilvalekváros töltelék (25 dkg-os tésztához):
A darált diót a porcukorral összekeverjük. A cukorból és vízből szirupot főzünk és kicsit kihűtjük. Összekeverjük a dióval és annyi tojásfehérjét adunk hozzá (egy kevés is elég), hogy olyan nyújtható anyagot kapjunk mint a marcipán. Kinyújtjuk a tésztára és bőven megkenjük szilvalekvárral.

A tészta töltése, sütése:
A pihent tésztát 7 fele osztjuk, a kis tésztákat kigömbölyítjük, kinyújtjuk kb. 23 x 28 cm. Megtöltjük a töltelékekkel úgy, hogy a szélén körben 1 cm hely
maradjon üresen. A rövidebbik oldalon felhajtjuk kissé a tésztát és a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük.
A tekercseket megkenjük tojássárgával és hagyjuk hűvös helyen rászáradni.
Utána megkenjük tojásfehérjével és ezt is hagyjuk rászáradni.
A sütőt 180 fokra felfűtve, a tekercseket megszurkáljuk tűvel és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Bejgli recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018