Még egy recept, látta már?

Túrós kuglóf

Megtekintve: 326022 alkalommal

Elkészítési idö: 15 - 30 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Mákos guba vanília sodóval
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,1 pont)Recept

Mákos guba vanília sodóval

Elkészítési idő: 30 - 45 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 35 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 1 730 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (2 személyre):

  • Hozzávalók a mákos gubához:
  • 3 db szikkadt kifli
  • 2-3 dl tej
  • 10 dkg darált mák
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • Habos vaníliakrém hozzávalói:
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)

Elkészítés:

A kiflit karikázzuk fel, majd a langyos tejjel öntsük le, óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk hogy teljesen felszívja a tejet.

A darált mákhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük össze, majd kanalazzuk rá a tejben megáztatott kiflire, és óvatosan keverjük, forgassuk össze. (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet is.

Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

Ezután kevergetve hűtsük ki hogy éppen csak langyos (majdhogy nem hideg) legyen, majd egy kézi habverővel, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tejszínhabot.

főzési idő:

Személyes jótanács:

Tálaláskor kanalazzuk a habos vaníliakrémet tányérba, majd pakoljuk rá a mákos gubát, és úgy kínáljuk. A maradék vaníliakrémet külön kis tálkában kínáljuk mellé......


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb desszertek, Karácsonyra

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020