Még egy recept, látta már?

Meggyes Habroló.

Megtekintve: 3996 alkalommal

Elkészítési idö: 15 - 30 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Mákos bejgli
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Mákos bejgli

Elkészítési idő: 75 - 90 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 86 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 5 089 alkalommal

Továbbküldve: 1 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • 2 rúdhoz:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • csipet só
  • A mákos töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 cl rumaroma
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:

A langyos tejfölbe beledörzsöljük az élesztőt, és elkeverjük a tojással. Összekeverjük a lisztet és a margarint, tetejét megszórjuk a porcukorral és egy csipet sóval. Miután beindult az élesztős tejföl hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél napig pihentetjük hűtőben. Érdemes előző nap elkészíteni így másnap reggelig pihenhet a tészta.
A töltelékhez az 5 dkg mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rumaromával, 20-30 percig érleljük, majd lecsepegtetjük.
1 dl vizet felforralunk a porcukorral, beleszórjuk a mákot, a tűzről levéve elkeverjük a citromlével és reszelt citromhéjjal, a mazsolával, és hagyjuk hűlni.
A cipókat 5 mm vastag téglalapokra nyújtjuk. Az első lap tetejét vékonyan megkenjük tojásfehérjével, hosszabb oldalain szabadon hagyunk 3 cm-t, elsimítjuk rajta a máktöltelék felét. A két rövidebb oldalt 3 cm szélesen visszahajtjuk a töltelékre, majd a hosszabbik oldalától feltekerjük, és tepsire fektetjük.
A másik cipóval is hasonlóan teszünk. majd ezt is a tepsire fektetjük.
Tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd langyos helyen pihentetjük kb. 30 percig. Átkenjük a tojásfehérjével, és további 30 percig kelesztjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tekercsek tetejét sűrűn megszurkáljuk villával, hogy a sülés közben keletkező gőz el tudjon távozni, majd arany barnára sütjük kb. 35-40 perc alatt.

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:

A sütő ajtaját 10-15 percig ne nyissuk ki. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Alufóliába csomagolva 1 hétig friss marad.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018