Tészta
A tojások sárgáját a cukorral felverjük. Majd belekeverjük a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
A masszát elosztjuk a gáztepsiben és egy kerek tortaformában.
180 fokon készre sütjük.
Túrós töltelék
A túrót a tejjel robotgéppel elkeverjük.
A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét és reszelt héját.
A hideg vízbe beletesszük a zselatint, és elkeverjük. Majd lassú tűzön feloldjuk állandó keverés mellett. Hozzáadunk először 3-4 evőkanál túrókrémet, majd belekeverjük a túrós krémbe.
A tejszínt felverjük habnak, és ezt is beleforgatjuk óvatosan a krémbe.
Málnás töltelék
A málnát a cukorral felfőzzük.
Hozzáöntünk annyi vizet, hogy 500 ml legyen.
A pudingport elkeverjük tortazselével, hozzáadjuk a málnához, és folytonos keveréssel, kis lángon besűrítjük.
Félretesszük hűlni, időnként keverjük meg.
Torta összeállítása
Egy kerek tálat kibélelünk alufóliával. A nagy piskótalapot feldaraboljuk, és kibéleljük vele a tálat. A túrós krém felét rákenjük a piskótára.
A kerek piskótalapot félbevágjuk. Mindkét lap egyik oldalát megkenjük a málnás zselével. Az egyik lapot málnás felével rátesszük a túrókrémre. Rákenjük a túrókrém másik felét, majd rátesszük a másik málnás zselével megkent kerek lapot.
Betesszük a hűtőbe (én egy éjszakára tettem be), majd tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, és rácsorgatjuk a forró vízben felolvasztott étbevonót.
Díszítés
Elkészítjük a pipacsokat.
A marcipánmasszát piros, zöld ételfestékkel, illetve kakaóporral színezzük.