Még egy recept, látta már?

Gesztenyés-habos hótorta

Megtekintve: 2352 alkalommal

Elkészítési idö: 105 - 120 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Meggyes-gesztenyés alagút
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,3 pont)Recept

Meggyes-gesztenyés alagút

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 146 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 8 182 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • 10-12 SZELETHEZ
  • A piskótához:
  • 3 tojás,
  • 6 dkg cukor,
  • 6 dkg liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 4 dl tej,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 25 dkg cukrozott gesztenyemassza,
  • 10 dkg magozott meggy,
  • 20 dkg Rama Vajas Íz
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg étcsokoládé,
  • 5 dkg étcsokoládéból készült forgács,
  • 5 dkg gesztenyemassza

Elkészítés:

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 20×30 cm-es lapot kenünk a masszából, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük. Ne száradjon ki, mert akkor törik.

3. Az alagútformát (kenyérformát) átlátszó fóliával kibéleljük. A formába belehajtjuk a piskótalapot, a felesleges részt levágjuk és félretesszük, ez lesz az alagút talpa.

4. A töltelékhez a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk a gesztenyemasszával és a puha Rama Vajas Ízzel, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.

5. A krémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótával bélelt formába töltjük. Befedjük a félretett piskótával, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

6. 6. Kiborítjuk a formából, majd vékonyan bevonjuk a félretett krémmel, és megszórjuk csokoládéforgáccsal. Tálalás előtt gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéba mártott gesztenyegolyókkal díszítjük.

sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 170 °C
tepsi mérete: 20 cm

Személyes jótanács:

Kalória: 383 kcal/szelet


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Piskóta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020