![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 146 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 8 182 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 20×30 cm-es lapot kenünk a masszából, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük. Ne száradjon ki, mert akkor törik.
3. Az alagútformát (kenyérformát) átlátszó fóliával kibéleljük. A formába belehajtjuk a piskótalapot, a felesleges részt levágjuk és félretesszük, ez lesz az alagút talpa.
4. A töltelékhez a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk a gesztenyemasszával és a puha Rama Vajas Ízzel, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.
5. A krémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótával bélelt formába töltjük. Befedjük a félretett piskótával, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
6. 6. Kiborítjuk a formából, majd vékonyan bevonjuk a félretett krémmel, és megszórjuk csokoládéforgáccsal. Tálalás előtt gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéba mártott gesztenyegolyókkal díszítjük.
sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 170 °C
tepsi mérete: 20 cm
Kalória: 383 kcal/szelet
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |