Még egy recept, látta már?

Habos nosztalgia kocka

Megtekintve: 5874 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Méteres sütemény
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Méteres sütemény

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 113 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 5 306 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Kivajazunk és lisztezünk 2 őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, és jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formába a tésztákat. A sütőben 30 percen át sütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A krémhez felfőzünk 3 dl tejet a vaníliás pudingporral, és hűlésig kevergetjük. Ugyan ezt tesszük a puncsos pudingporral is.
A vajat nagyon habosra keverjük a cukorral, a rummal ízesítjük, majd kettéosztjuk, és az egyik felébe a puncsot, másik felébe a tejszínes krémet keverjük. A kihűlt piskótákat a barázdáknak megfelelően szeletekre vágjuk.
Felváltva a kétfajta piskótát vékonyan megkenjük a kétfajta krémmel, de csak az egyik oldalukat, és így sorban hozzá tudjuk mindig tapasztani a következő szeletet. A végén ami maradt a kétfajta krémből, azokat egybekeverjük a kakaóval, és a sütemény tetejére-oldalára kenjük. Ferdén szeleteljük föl a sütit.

sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 160 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018