Még egy recept, látta már?

Virslis töltött cukkini

Megtekintve: 9794 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Nagyon csokis dobostorta
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Nagyon csokis dobostorta

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 82 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 7 622 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Tésztához:
  • - 10 tojásfehérje
  • - 10 tojás sárgája
  • - 10 ek cukor
  • - 6 ek liszt
  • - 6 ek kakaópor
  • Krémhez:
  • - 4 dl habtejszín
  • - 20 dkg cukor
  • - 20 dkg kakaópor
  • - 15 dkg margarin
  • - 300 g olvasztott étcsoki
  • Karamell tetőhöz:
  • - 15 dkg porcukor
  • - 4 ek víz
  • - 2 tk margarin
  • - 2 tk ecet

Elkészítés:

1. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből.

2. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjüm, vigyázva, hogy ne törjön.

3. 2 db 16 cm-es bélelt kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni. kicsi, de szép, magas tésztát fogunk kapni.

4. Miután a tészta teljesen kihűlt, 2 - 2 lapra vágjuk őket.

5. A krémhez tejszínt a cukorral összeforraljuk, a lángról levéve belekeverjük a kakaóport. Időnként megkevergetve hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a margarint, simára keverjük vele.

6. A csokoládét apróra tördelve gőz felett megolvasztjuk és apránként hozzákanalazzuk a tejszínes keveréket. Ezután hűtőben hagyjuk megdermedni kb egy órán át.
Ha ezután nagyon hígnak találjuk a krémet, adjunk még hozzá nyugodtan több olvasztott csokoládét és kakaóport, mert sajnos nem minden tejszín nyújtja ugyanazt az állagot, ezt már megfigyeltem.

7. Rétegezzünk négy piskótát a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortánkat.

8. A karamell tetőhöz az ötödik tortalapunkat fogjuk felhasználni. A karamellhez összeforraljuk a porcukrot a vízzel, margarinnal, ecettel közepes lángon, kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk.

9. A piskótalapot sütőpapírral bélelt, tepsi fölé helyezett rácsra tesszük, majd a karamellt a közepére csurgatjuk és gyors mozdulatokkal spatulával elegyengetjük rajta.

10. Forró vizes vagy vajazott késsel gyors mozdulatokkal felcikkezzük a karamelles körlapunkat, széthúzzuk őket és hagyjuk pár pillanat alatt megszilárdulni.

11. A cikkekkel, maradék csokikrémmel, reszelt étcsokoládéval feldíszítjük a tortánkat, fogyasztás előtt legalább két órán át hűtjük.

sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Dobos-torta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020