Még egy recept, látta már?

Túró rudi házilag

Megtekintve: 8636 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Snickers szelet
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,5 pont)Recept

Snickers szelet

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 107 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 4 215 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • Tészta hozzávalói 18 x 27 cm-es tepsihez:
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás (kicsi)
  • késhegynyi szalalkálé
  • Karamellás-mogyorós krém hozzávalói:
  • 7 dkg kristálycukor
  • 4 dkg vaj
  • 2 tubus sűrített tej (2 x170 g-os)
  • 18 dkg sózott mogyoró
  • Csokoládés réteghez:
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (v. tortabevonó)

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a késhegynyi szalalkáléval, majd adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a papírral együtt, tegyük bele a tepsibe a tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 perc alatt világos színűre a tésztát. Ezután vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

A kristálycukrot, a vajat, és a sűrített tejet tegyük bele egy edénybe, és állandó keverés mellett 15 perc alatt, karamellizáljuk világos színűre, majd vegyük le a tűzről. (ezalatt az idő alatt, szépen besűrűsödik)

Ezután a forró karamellhez adjuk hozzá a sózott mogyorót, majd keverjük alaposan össze.

A tepsiben lévő, kihűtött tészta tetejére öntsük rá a karamelles-mogyorót, majd egy spatulával simítsuk el egyenletesen. Ezután hűtsük ki teljesen, hogy a karamell megdermedjen. (mire kihűl a karamell, keményebb állagú lesz)


A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd vízgőz fölött olvasszuk fel.

Ezután öntsük rá a karamellrétegre, és egy spatula segítségével egyenletesen simítsuk el. Ezután tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 170 °C

Személyes jótanács:

Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020