Még egy recept, látta már?

Tárkonyos palócleves

Megtekintve: 2916 alkalommal

Elkészítési idö: 75 - 90 perc

Nehézség: egyszerű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Sült alma diós töltelékkel
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Sült alma diós töltelékkel

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 3 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 226 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 db édes alma
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2-3 ek méz (v. cukor)
  • 1 mk fahéj
  • 1 dl édes fehérbor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat vájjuk ki úgy, hogy nagyobb hely legyen a tölteléknek. Ezután citromlével alaposan csepegtessük meg, hogy ne barnuljon meg a húsa.

A darált diót keverjük össze a mézzel (v. cukorral), a mazsolával, reszelt citromhéjjal, a visszamaradt citromlével, és annyi borral, hogy egy közepes állagú massza legyen.
Ezután kisebb lángon, állandó keverés mellett 2-3 percig főzzük, hogy az ízesített dió kicsit meg karamellizálódjon, majd hűtsük langyosra.

Az almákat töltsük meg a langyosra hűlt diós töltelékkel, majd a kivájt darabokból helyezzünk pár darabkát a tetejét.

Egy sütőformába öntsünk kb. 1 dl bort, majd helyezzük egymásmellé a megtöltött almákat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni tálalás előtt.

sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 160 °C

Személyes jótanács:

Tálalás előtt helyezzük a még meleg almát egy tányérra, és ízlés szerint kanalazzunk rá vanília fagyit, majd úgy kínáljuk. Én pl. sokszor kínálom sült húsok mellé is, mert szeretjük a sós és édes ízeket együtt.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Almás recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020