![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: olcsó Elkészítve: 235 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 20 681 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Egy edényben a kristálycukrot karamellízaljuk, felengedjük a feketekávéval, jól összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezzel gyúrjuk össze a lisztet, a tojást, a zsírt és a szalalkálit.
4 cipót készítünk belőle, a tepsi hátán egyenként közepes hőfokon megsütjük a lapokat.
(Sütés előtt a lapokat kicsit megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjanak fel)
Krém:
A lisztet a tejben felfőzzük, hagyjuk kihűlni, közben a vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, és a két krémet összedolgozzuk.
A lapokat egyenként megkenjük a krémmel. A mázhoz a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével jól kikeverjük, és ezzel kenjünk meg a tetejét.
Egy napig hideg helyen, vagy hűtőben hagyjuk állni, hogy a lapok jól megpuhuljanak.
Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
sütési idő:
sütési mód:
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |