Még egy recept, látta már?

Rántott ponty szelet

Megtekintve: 8003 alkalommal

Elkészítési idö: 15 - 30 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Tejfölös bableves
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,8 pont)Recept

Tejfölös bableves

Elkészítési idő: 75 - 90 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 195 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 12 303 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 1 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • hozzávaló 1: 40 dkg tarka bab
  • hozzávalók 2: 30 dkg füstölt tarja vagy comb
  • hozzávalók 3: 1 kicsi fej hagyma
  • hozzávalók 4: 1-2 gerezd fokhagyma
  • hozzávalók 5: 2-3 babérlevél
  • hozzávalók 6: 3 dl tejföl
  • hozzávalók 7: 1-2 ek. liszt
  • hozzávalók 8: ételízesítő(ízlés szerint)

Elkészítés:

első lépes: A babot előző este beáztatom, majd főzés előtt átöblítem. A füstölt húst ha erősen füstölt, akkor előáztatom, ha nem túl sós, akkor csak nagyobb kockákra vágom.
második lépés: A babbal együtt egy lábosba teszem. Hozzáadom a babérlevelet, a hagymát és a fokhagymát, valamint valamennyi ételízesítőt. Majd menet közben megkóstolom, mert a füstölt hústól is függ, mennyire lesz sós a leves.
harmadik lépés: Lassú tűzön lefedve főzöm, míg a bab és a hús teljesen meg nem puhul.
negyedik lépés: A tejfölt jól kikeverem, beledolgozom csomómentesre a lisztet, merek rá egy kanál forró levest. Eldolgozom azzal is, majd a tűzről félrehúzott levesbe öntöm. Átkavarom, visszateszem és még forralok rajta egyet, hogy a liszt ”nyers” íze elmenjen. Lehet tálalni.

főzési idő:

Személyes jótanács:

Aki szereti, az egy kevéske tárkonyt is morzsolhat bele.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Zöldségleves recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020