Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Főoldal

Jóság szelet

eElkészítés

1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, és a sütőporos lisztet. Kb. 25x30 cm tepsiben aranybarnára ...

Elkészítési idő: 30 - 45 perc
Nehézség: egyszerű

bővebben...


Legfrissebb receptek

Borleves mandulás-habgaluskával

Borleves mandulás-habgaluskával

Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket.(a fűszereket én teatojásba teszem bele, így egyben kivehetőek) Forraljuk fel, majd a lángot ...

bőveben »

Megtekintve: 75 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Borleves mandulás-habgaluskával

Borleves mandulás-habgaluskával

Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket.(a fűszereket én teatojásba teszem bele, így egyben kivehetőek) Forraljuk fel, majd a ...

bőveben »

Megtekintve: 98 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Mákos guba vanília sodóval

Mákos guba vanília sodóval

A kiflit karikázzuk fel, majd a langyos tejjel öntsük le, óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk hogy teljesen felszívja a tejet. A darált mákhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük össze, majd kanalazzuk rá a ...

bőveben »

Megtekintve: 104 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Lúdláb torta

Lúdláb torta

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 ...

bőveben »

Megtekintve: 140 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Londoni szelet

Londoni szelet

A liszthez adjuk hozzá a sütőport és egy csipet sót, majd szitáljuk át. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, a ...

bőveben »

Megtekintve: 149 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Mákos piskótatekercs almás-mascarponekrémmel

Mákos piskótatekercs almás-mascarponekrémmel

Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön. Ekkor állandó keverés mellett, adjuk hozzá a ...

bőveben »

Megtekintve: 168 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Mákos nudli

Mákos nudli

A krumplit megpucolni, apróra felkockázni, majd enyhén sós vízben puhára főzni. Ezután leszűrni, krumplinyomón átnyomni, majd kihűteni. (a kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz fel, és könnyebb vele dolgozni) Amikor már kihűlt a ...

bőveben »

Megtekintve: 162 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Dióhabos lekváros linzer

Dióhabos lekváros linzer

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fagyasztóba tettem 15 percre. Ezután 3 mm-re nyújtottam,cakkos szaggatóval kiszúrtam. Egy nagy lemez tepsit befedtem sütőpapírral és rásorakoztattam. A hab készítés: A tojásfehérjét a ...

bőveben »

Megtekintve: 156 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák

Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák

Kosárkák készítése: A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk,krumpli nyomón kinyomjuk. A liszttel,margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk,nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy ...

bőveben »

Megtekintve: 140 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: egyszerű
Gesztenyepürés habcsókrolád

Gesztenyepürés habcsókrolád

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42 x38 cm-es tepsit. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen ...

bőveben »

Megtekintve: 126 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű

Legutóbb olvasott receptek

Meggyes pite (zabkásából)

Meggyes pite (zabkásából)

A tejből, édesítőből és a zabpehelyből kb. 20 perc alatt zabkását főzök (folyamatosan kevergetem). A kihűlt zabkásába belekeverek két egész tojást. A massza felét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazom és ...

bőveben »

Megtekintve: 3 635 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Kuglóf

Kuglóf

A tojássárgákat összekeverjük a porcukorral, majd felváltva hozzáadagoljuk az olajat és a forró vizet. Beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd a tojásfehérjét. Kuglófformába öntjük, és megsütjük.

bőveben »

Megtekintve: 4 717 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Meggyes bukta

Meggyes bukta

Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, egy közepes keménységű tésztát ...

bőveben »

Megtekintve: 4 649 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: könnyű
Gesztenyepüré gyorsan

Gesztenyepüré gyorsan

Az átpasszírozom a masszát burgonyanyomón egy kehelybe, rányomom a tejszínhabot, a tetejét megszórom újabb adag gesztenyével, vagy csoki reszelékkel. Ennél egyszerűbb és gyorsabb nincs :)

bőveben »

Megtekintve: 8 617 alkalommal Elkészítési idö: alig 15 perc Nehézség: egyszerű
Dobos kuglóf

Dobos kuglóf

1.A tésztához puha vajat/margarint robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beletesszük az egész tojásokat, végül belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet. 2.A masszát beleöntjük a kivajazott, lisztezett ...

bőveben »

Megtekintve: 6 037 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Sajtos-hagymás pite

Sajtos-hagymás pite

A lisztet, a vajat és a sót morzsásítjuk. Adjunk hozzá 4 ek. hideg vizet, és keverjük, míg a tészta összeáll. Tegyük át enyhén lisztezett felületre, formáljunk belőle lapos korongot, tekerjük fel, és folpackba csomagolva rakjuk a ...

bőveben »

Megtekintve: 5 669 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Cseresznyés nokedli

Cseresznyés nokedli

1. A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk. 2. Lisztet, csipet sót és a tojást vízzel nokedlitészta sűrűsségűre keverjük. 3. Majd hozzáadjuk a cseresznyét. 4. Felrakunk egy fazék vizet, ha forr, kanál segítségével a ...

bőveben »

Megtekintve: 4 812 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Cseresznyés-diós pite

Cseresznyés-diós pite

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a hideg zsírt (v. vajat), és a ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük ...

bőveben »

Megtekintve: 969 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Diós-aszalt gyümölcsös muffin

Diós-aszalt gyümölcsös muffin

A diót és az aszalt sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra. A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt narancs és citromhéjjal, és a sütőporral. A tejfölt keverjük simára az ...

bőveben »

Megtekintve: 326 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Házi egyszerű túrógombóc

Házi egyszerű túrógombóc

1 - Fogunk egy nagy tálat. Beletesszük a túrót, tojásokat, búzadarát, lisztet, cukrot. Botmixerrel jól átdaráljuk az összes hozzávalót. 2 - Közben egy magas falu fazékban vizet forralunk egy csipet sóval. 3 - Ha felforrt a víz, ...

bőveben »

Megtekintve: 5 161 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: egyszerű

Aktuális receptek

Töki pompos

Töki pompos

A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés langyos vízet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. (Annyira legyen lágy, hogy a tészta még ragadjon a kézhez de ne legyen kemény.) ...

bőveben »

Megtekintve: 4 318 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Zalakocka

Zalakocka

Először a kakaós piskótát készítjük el: A tojások sárgáját a kristálycukorral, és az étolajjal habosra kikeverjük, majd felverjük a tojásfehérjét kemény habbá,és óvatosan összekeverjük a tojássárgás masszával. A lisztet ...

bőveben »

Megtekintve: 5 162 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Levendulakrémes párnácskák

Levendulakrémes párnácskák

Tészta 1.A lisztet, a cukrot, a vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a hideg vizet. Jól összedolgozzuk, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 2.A hűtőből kivéve lisztezett deszkára tesszük a ...

bőveben »

Megtekintve: 3 746 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Kincsesládikós hússaláta

Kincsesládikós hússaláta

Hússalátához: A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük a zöldborsóval együtt. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felkockázzuk a párizsival. Az újhagymát a zöldjével ...

bőveben »

Megtekintve: 3 905 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Narancskrémes kocka

Narancskrémes kocka

Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával, elektromos habverővel habosra keverjük.. Ezután összekeverjük a lisztet, pudingport, sütőport és hozzá a tojásos masszához.. Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk ...

bőveben »

Megtekintve: 4 330 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Puncstorta

Puncstorta

A gáztepsiben (38x30 cm) két 6 tojásos vizes piskótát készítek. A formát mindkét lapból kivágom. A vízből és a cukorból szirupot főzök. A levágott piskóta darabokra ráöntöm, majd belekeverem a lekvárt, a diót, és a ...

bőveben »

Megtekintve: 3 517 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Diétás zabkorpás-túrós süti

Diétás zabkorpás-túrós süti

Külön tálban összekeverjük a nedves és a száraz hozzávalókat, majd összeöntjük. Több részletben hozzáöntjük a vizet. Egy kemény masszát fogunk kapni. Szilikonos sütőformába (átmérő: 20 cm) tesszük, ott kézzel, majd egy ...

bőveben »

Megtekintve: 14 096 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Kolbászos csónak

Kolbászos csónak

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük, és rugalmas tésztát gyúrunk. Kelesztőtálba téve duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyforma darabba vágjuk. Egyenként hosszú ...

bőveben »

Megtekintve: 3 920 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: közepes
Citromos-joghurtos szeletek

Citromos-joghurtos szeletek

1.A hozzávalókat tálba mérjük, csomómentesre keverjük, közepes méretű tepsibe öntjük, és 190 fokon világosra sütjük. 2. Még melegen rákenjük a citromlé-cukor keverékét, és megszórjuk cukordarával vagy csokidarával. 3. ...

bőveben »

Megtekintve: 4 213 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Túróval töltött zsemle

Túróval töltött zsemle

A zsemlék tetejét levágjuk, és a belsejét kiszedjük. A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral ...

bőveben »

Megtekintve: 8 527 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű

Hasznos olvasmányok

Szilva

Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.

tovább »

Sóska

A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.

tovább »

Málna

Nyáron fogyasszuk frissen leszedve, de hűtőben, tálcán szétterítve pár napig eláll.

tovább »


A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018