Recept kategóriák
Befőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok
Főoldal
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő beletesszük a többi hozzávalót is és jó alaposan átgyúrjuk a tésztát.
Meleg helyen kelesszük duplájára a ...
Elkészítési idő: 60 - 75 perc
Nehézség: könnyű
bővebben...
|
Legfrissebb receptek
 |
Gyümölcszselés gombóc
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Diónyi darabokat gömbölyítünk és sütőpapírral bélelt tepsire téve 180 C fokos sütőben kb. 9-10 perc alatt megsütjük. A zseléhez a ...
bőveben » |
Megtekintve: 601 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Citromkrémes szelet
A tejben megfőzzük a pudingport a cukorral, a vajat habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal és a citromlével összekeverjük.
A tésztához valókat összegyúrjuk, 4 darabba vágjuk, majd kb. 20x30 cm-es lapokat nyújtunk sütőpapíron, ...
bőveben » |
Megtekintve: 1 013 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Gyümölcszselés krémes-habos kocka
A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, sóval, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és hozzáadjuk a kókusz reszeléket.
28x18 cm-es formában ( vagy kerek 26 cm-es tortaformában) 180 C ...
bőveben » |
Megtekintve: 862 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Rusztikus répatorta recept Picipiros Konyhájából
1.
A piskótához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vanília aromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük.
2.
A ...
bőveben » |
Megtekintve: 1 041 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
A tökéletes gluténmentes tortapiskóta receptje Picipiros Konyhájából
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
2. A sárgájához hozzáöntjük a porcukrot, egy citrom reszelt héját és fél citrom levét, majd fehéredésig, könnyedre verjük.
3. Hozzáadjuk a ...
bőveben » |
Megtekintve: 937 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
A tökéletes tortapiskóta receptje Picipiros Konyhájából
1. A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük.
2. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk,spatulával összeforgatjuk a lime/citrom ...
bőveben » |
Megtekintve: 952 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Narancskrémes "piskótacsók"
A tojásokat a cukorral sűrű habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet az olajat, a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 C fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A habhoz a tejszínhabot a ...
bőveben » |
Megtekintve: 0 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Narancszselés mascarponekrémes torta. (20 cm-es forma)
A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet-olajat, majd a többi hozzávalóval szép simára keverjük. 175 C fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt 3 lapba ...
bőveben » |
Megtekintve: 1 157 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Kókuszhabos csiga
Először elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét pici sóval, ecettel gőz fölött keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Mikor kemény a hab tűzről levéve hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd kihűtjük.
A ...
bőveben » |
Megtekintve: 1 490 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Zabpehelylisztes kenyér
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos vízben, majd a hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk. Langyos helyen 30 percet kelesztjük, átgyúrjuk,, ismét kelesztjük kb. fél órát. Vekninek formázzuk, sütőpapírral bélelt jénaiban ...
bőveben » |
Megtekintve: 742 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: közepes |
Legutóbb olvasott receptek
 |
Joghurthabos kocka
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük.
Egy 24x16 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C fokon megsütjük, kb. 40 perc. (tűpróba)
Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk. ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 010 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Sajtos kifli
Enyhén cukros langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, a megadott hozzávalókat jól eldolgozzuk és kb. 40 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk 6 egyforma bucit formálunk belőle, kettesével fogunk velük dolgozni. Egy ...
bőveben » |
Megtekintve: 2 243 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Boci sütemény
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrós részhez a ...
bőveben » |
Megtekintve: 10 369 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Rántott cukkini
A cukkinit megmossuk,kb. Fél centi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk.
A tojást felverjük, sóval ízesítjük.
Ha van száraz zsemlénk, házilag is készíthetünk belőle zsemlemorzsát, csak le kell darálni,majd átszitálni.
Az olajat ...
bőveben » |
Megtekintve: 18 698 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Fügebomba
1. A vajat, a tojást, a csokoládét és a cukrot egy lábasba rakjuk, és vízgőz felett sűrűre főzzük. Akkor jó, ha már hólyagosodik a massza.
2. Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a mazsolát, a diót és az apróra vágott ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 628 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Királynő mignon
1.A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,és az őrölt mogyorót.Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
2.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és vékony ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 307 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: közepes |
 |
Charlotte torta
Vizes konyharuhára ráborítjuk a piskótát amíg meleg,és feltekerjük amíg ki nem hűl. Megkenjük bármilyen ízű lekvárral és ismét feltekerjük.Kicsit pihentetjük hogy könnyebben lehessen vágni.Felvágjuk ujjnyi vastagra.Felverjük a ...
bőveben » |
Megtekintve: 13 422 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Barackos torta
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztet elkeverjük a müzlivel, az étkezési keményítővel és a sütőporral.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromaromával és egy csipet sóval habosra keverjük. Egymás után ...
bőveben » |
Megtekintve: 9 671 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Bécsi diós koszorú
A margarint a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumot. A tejből lisztből sűrű krémet főzünk, kihűtjük. Ha kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal, majd hozzáadjuk a darált diót.
A tésztát kisodorjuk, majd koszorú formával a ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 027 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Fokhagymás-sajtos túrós lepény
A kefirt, sót, cukrot kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet. Sima tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva, egy-két órát pihentetjük. A túrót kikeverjük a sajttal, és a fokhagymával. A tésztát négyfelé vágjuk. Kerekre ...
bőveben » |
Megtekintve: 12 323 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
Aktuális receptek
 |
Sült gesztenye
Alaposan vizsgáljuk meg a vásárolni kívánt gesztenyét, nehogy kukacos, rossz minőségűt vigyünk haza. Minél nagyobbak, tömörebbek a szemek, annál jobb. A nagyon könnyű, darabokat ne vegyük meg, válogassuk ki. Nézzük meg, hogy ne ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 518 alkalommal |
Elkészítési idö: alig 15 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Diétás proteines palacsinta
A tojásfehérjéket felverjük, de nem kell kemény habbá. Amikor habosodik, beletesszük a fehérjeport, és egyneművé keverjük.
Előmelegített palacsintasütőbe öntjük a masszát, majd 2-3 percig sütjük. Közben egy lapos fakanállal ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 620 alkalommal |
Elkészítési idö: alig 15 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta
A piskóta elkészítése:
A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
180 fokon 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.
A krém elkészítése:
A csokit darabokra ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 217 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Padlizsánkrém
A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeveréses) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ...
bőveben » |
Megtekintve: 7 896 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Almás kavart
3 tojást 20 dkg cukorral habosra keverünk, majd a 40 dkg lisztet, 60 dkg reszelt almát, 2 teáskanál szódabikarbónát, 2 dl étolajat és két csomag vaníliás cukrot adunk hozzá.jól összekavarjuk, ízlés szerint fahéj és őrölt ...
bőveben » |
Megtekintve: 21 482 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Zöldséges bulgur
A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, majd 1,5 csésze meleg vízzel felöntjük, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt lassú tűzön pároljuk. A vizet ha szükséges apránként pótoljuk, mindaddig, amíg megfő a bulgur.Nem lesz olyan puha, mint a ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 818 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Fácánpörkölt főtt tésztával
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a darabolt fácánhúst, és felengedjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk ...
bőveben » |
Megtekintve: 9 320 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: könnyű |
 |
Epres batyu
A vajas-leveles tésztát kb. 2-3 mm-re nyújtom a tésztát, amit kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágok. Majd minden darabra egy epret teszek a csúcsával felfelé helyezve, és beburkolom a tésztával, csúcsait középen összefogva. Végül ...
bőveben » |
Megtekintve: 12 388 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Diétás túrós-zabos pite
1., Begyújtom a sütőt.
2., A gyümölcsjoghurtba belekeverem az:
- 1 evőkanál folyékony édesítőszert,
- 1 teáskanál citromlevet.
3., A 40 g zabpehelylisztbe (apróra darált zabpehelybe) belekeverem az ½ teáskanál ...
bőveben » |
Megtekintve: 27 637 alkalommal |
Elkészítési idö: alig 15 perc |
Nehézség: egyszerű |
 |
Meggyes bukta
Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, egy közepes keménységű tésztát ...
bőveben » |
Megtekintve: 9 746 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: könnyű |
Hasznos olvasmányok
Málna
Nyáron fogyasszuk frissen leszedve, de hűtőben, tálcán szétterítve pár napig eláll.
tovább » |
Szilva
Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.
tovább » |
Körte
Az emberiség legalább 3000 éve ismeri, termeszti. Nemcsak ízletes és zamatos, hanem, jótékonyan hat szervezetünkre. Dietetikusok szerint a körte az egyik legjobb orvosság a depresszió ellen. Egyetlen körtével biztosíthatjuk a napi C vitamin és kálium szükségletet.
tovább » |
|